Σε... ντελίριο ο ΣΥΡΙΖΑ

0



Από το πρωί οι… αριστερές εφημερίδες και τα αριστερά μπουλούκια της τηλεόρασης δηλώνουν δύο πράγματα: Ότι στηρίζουν τον Μακρόν έναντι της Λεπέν κι ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος είναι… νεοφιλελεύθερος σαν τον Μητσοτάκη αλλά τι να κάνουν; Κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και τον στηρίζουν.

Είναι οι γνωστοί υποκριτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναγάγει την κωλοτούμπα σε εθνικό σπορ και δεν έχουν το ελάχιστο ίχνος ντροπής να πουν έστω και μια φορά ότι οι... αυταπάτες τους είναι επί της ουσίας κοροϊδία κατά του λαού για να διατηρηθούν στην εξουσία και στις καρέκλες τους. Είδαμε το πρωί τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Ρήγα να λέει ότι στηρίζουν τον Μακρόν για να μη βγει η Λεπέν. Και θυμηθήκαμε ότι ο ίδιος, με τη δική του υπογραφή, εγκατέλειπε τον σοσιαλιστή Αμόν και στήριζε πριν μερικές ημέρες αυτόν τον νεοκομμουνιστή, αυτόν τον απίθανο λαϊκιστή Μελανσόν. Ο οποίος χθες είπε ότι δεν δίνει γραμμή στους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τον Μακρόν έναντι της Λεπέν γιατί… δεν έχει τέτοια εξουσιοδότηση. Τόσο μικρόψυχος… κανονικός κομμουνιστής δηλαδή.

Και όλος αυτός ο αριστερός θίασος χαρακτηρίζει τον Μακρόν νεοφιλελεύθερο γιατί λέτε; Γιατί έχει υποσχεθεί μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις ώστε να ανοίξουν νέες δουλειές. Έχει υποσχεθεί απολύσεις 120 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και προσλήψεις μόνο αστυνομικών για να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών. Έχει δεσμευτεί για κέντρο κράτησης υψίστης ασφαλείας και για τους μετανάστες κι έχει πει ότι πρέπει να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες κατά 60 δις ευρώ. Ένας σχεδόν κανονικός άνθρωπος δηλαδή ο οποίος οφείλει να νοικοκυρέψει ένα κράτος που διέλυσαν οι σοσιαλιστές τύπου Ολάντ.

Και όλα αυτά μας θυμίζουν την Ελλάδα στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει πρωτογενή πλεονάσματα αίματος, ετοιμάζεται να προσλάβει 30 χιλιάδες συμβασιούχους, αυξάνει τις δαπάνες για το κράτος, διατηρεί υψηλούς τους φόρους διώχνοντας και τις τελευταίες επενδύσεις που υπάρχουν. Όσο για τις μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα; Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε είναι η λογική του Μουζάλα και των ΜΚΟ που κάνουν κουμάντο.

Εμ, είναι λογικό να είναι νεοφιλελεύθερος κάθε άνθρωπος που δείχνει τη στοιχειώδη σοβαρότητα στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα γιατί σε άλλη περίπτωση πρέπει να είναι… ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν είσαι ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεις τους απίθανους τύπους σαν τον Μελανσόν. Με επιστολή του στο Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, λίγο πριν αυτός πει «εγώ δεν είμαι Τσίπρας», ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή που χαρακτήριζε τον Μελανσόν ελπίδα αλλαγής.

Συγκεκριμένα, η επιστολή ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα ανέφερε, έτσι για να μη μας πιάνουν κορόιδο όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι:

Η υποψηφιότητα Μελανσόν, ελπίδα αλλαγής στη Γαλλία και την Ευρώπη

Αγαπητοί σύντροφοι,

Την προσεχή Κυριακή 23/4 διεξάγεται ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Η καταστροφική λιτότητα των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του τελευταίου έτους από εξτρεμιστές εναντίον αθώων πολιτών, έχουν συνεισφέρει στην ενδυνάμωση υπερσυντηρητικών και εθνικιστικών ιδεών και επιλογών. Η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν ηγείται αυτής της επικίνδυνης εκστρατείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου Εμμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στην Λεπέν, αφού, σύμφωνα με τις προγραμματικές του διακηρύξεις, θα σημάνει τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνωρίσαμε ως σήμερα στη Γαλλία και την Ευρώπη.

Από τις αρχές της προεκλογικής εκστρατείας και ιδιαίτερα μετά την επικράτηση του Μπενουά Αμόν στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε με θέρμη τις πρωτοβουλίες του αδελφού Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την ανάδειξη μιας ενωτικής υποψηφιότητας της γαλλικής Αριστεράς.

Παρότι οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν, η υποψηφιότητα του Ζαν Λυκ Μελανσόν δημιούργησε πρωτοφανή ενθουσιασμό, που ανέτρεψε τις πολιτικές εκτιμήσεις. Η αυξανόμενη δυναμική της υποψηφιότητας Μελανσόν γεννά την ελπίδα για το σπάσιμο του καταστροφικού διλήμματος μεταξύ νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και ακροδεξιού εθνικισμού.

Για μας λοιπόν η πραγματική εναλλακτική επιλογή απέναντι στον εφιάλτη της Λεπέν είναι ο προεδρικός υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, που στηρίζεται, μεταξύ άλλων, τόσο από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, όσο και από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Αναμένοντας τα αποτελέσματα του Α' γύρου της Κυριακής, στέλνουμε τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς σε όσους και όσες δίνουν τη μάχη για να βρεθεί στο β' γύρο ο Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ,

Πάνος Ρήγας

Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Μπουρνούς

Μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ,Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων
Δημοσίευση: Απριλίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σε... ντελίριο ο ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator