Μας πήρε η κατηφόρα και δεν έχουμε ένα φρένο

0



Έχουμε σωτηρία στη χώρα αυτή ή… να πατήσει ο Κιμ το κουμπί και να ρίξει κανένα πυρηνικό να ξεγνοιάσουμε; Τι άλλο να πούμε όταν βλέπουμε όλα αυτά που συμβαίνουν τριγύρω μας κι εμείς ασχολούμαστε με ανοησίες;

Οι πολίτες ασχολούνται με την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς και πόσο κουράστηκαν να επιστρέψουν. Οι ίδιοι που πανηγύριζαν μαζί με τον Τσίπρα και τον Σπίρτζη για τις κορδέλες που κόπηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Και οι ίδιοι που οδηγούν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης εμποδίζοντας ασθενοφόρα να πάνε άρρωστους στα νοσοκομεία. Στα τσακίδια λοιπόν που θέλουν να φτάσουν από τα Γιάννενα στην Αθήνα σε δύο ώρες μετατρέποντας το σαράβαλο σε πύραυλο. 26 νεκροί στην άσφαλτο από τις 7 Απριλίου, λίγες εβδομάδες αφότου όλοι συγκλονιστήκαμε με τα φοβερά τροχαία, αλλά μετά τα ξεχάσαμε όλα και οδηγούμε σα να είμαστε στη φόρμουλα ένα. Αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα κάνουμε μια χώρα σοβαρή, τρώμε το χρόνο μας με ανοησίες.

Θα βγει ο Τσίπρας στις εκλογές; Θα μας δώσει 13η και 14η και μπορεί και 20η σύνταξη ο Σπίρτζης; Θα μας διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στο Δημόσιο; Θα πάρουμε κανένα επιδοματάκι που δεν δικαιούμαστε; Και άλλα τέτοια.

Αφήνουμε ως λαός ένα «δολοφόνο» της χώρας να κάνει κουμάντο και δεν έχουμε κάνει ούτε μια ουσιαστική διαδήλωση εναντίον του.

Αφήνουμε τον Τσίπρα να προσβάλει τη χώρα μας για να μην ξεκουνηθούμε από τον καναπέ και από το αρνί στη σούβλα. Αμ δε γίνεται η Ελλάδα καλύτερη, δυνατότερη ή πιο ελεύθερη με το να κοιτάμε το ταβάνι και να αφήνουμε τον Τσίπρα να ασελγεί στην πατρίδα μας.

Αμ το πολιτικό σύστημα; Ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το πώς θα διατηρήσει ανέπαφο το μαγαζάκι του για όσο χρόνο μπορεί και δεν βλέπει τα μηνύματα της καταστροφής που έρχονται. Τικ τακ, τικ τακ, η βόμβα χτυπάει, είναι έτοιμη να σκάσει η χρεοκοπία ή το μόνιμο μνημόνιο, αλλά ο Τσίπρας μόνο πως θα παραμείνει στην πολιτική σκηνή ενδιαφέρεται. Όσο για τον εν δυνάμει διάδοχο Κυριάκο και τη ΝΔ, τι να πούμε, τα είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση. Ο Μητσοτάκης, ο Άδωνις και τα άλλα παιδιά ασχολούνται με την Παπακώστα αντί να της πουν «πήγαινε κοπέλα μου στο σπιτάκι σου, να δούμε πώς θα φτιάξουμε κανένα σοβαρό κόμμα». Έγινε μείζον θέμα η Παπακώστα, μέχρι και ο Αντώναρος βγήκε να μας πει ότι την ψήφισε, θυμίζοντάς μας ότι όποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις από κάτω είναι ο Καραμανλής. Ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν παρενέβη για το … μείζον αυτό θέμα διότι κάνει ακόμη διακοπές στην Ιταλία αφού κουράστηκε το προηγούμενο διάστημα. Μα είναι εικόνα αυτή κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ή είναι λογική επικοινωνίας οι φωτογραφίες με τη Μαρέβα και τον Κατάινεν να τρώνε στο λιμάνι σε εστιατόριο που 10 εκατ. Έλληνες δεν θα περάσουν ούτε απ’ έξω ή δε θα φορέσουν αυτά που φοράει η σύζυγος;

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους όλοι. Κόμματα και λαός. Ας φτιάξουμε ένα σύστημα, ας χαράξουμε μια στρατηγική μπας και σωθούμε από το χάος. Αντί να κοιτάει ο καθένας το προσωπικό του μαγαζάκι, ας δούμε πώς θα βγάλουμε από πάνω μας τα φαντάσματα που μας ζυγώνουν. Ας ρίξουμε μια ματιά τι γίνεται γύρω μας. Στην Ευρώπη, στην Τουρκία, στη Συρία, στην Κίνα και στις ΗΠΑ συμβαίνουν ιστορικές αλλαγές. Κι εμείς εδώ νομίζουμε ότι είμαστε ομφαλός της γης. Πιστεύουμε ότι με το να αυτοθαυμαζόμαστε αντί να κάνουμε αυτοκριτική, θα γίνουμε ποτέ σοβαρή χώρα.

Μας πήρε η κατηφόρα και δεν έχουμε ένα φρένο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μας πήρε η κατηφόρα και δεν έχουμε ένα φρένο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator