Τι γίνεται με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Κορινθία;

0




Ομηρικές μάχες, άγριες κόντρες και πισώπλατα μαχαιρώματα, χαρακτηρίζουν την προσπάθεια των υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια της Νέας δημοκρατίας. Η τεράστια δημοκοπική διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει σίγουρα τρεις έδρες για την Νέα Δημοκρατία στη Κορινθία, γεγονός που άνοιξε την όρεξη σε πολλούς.

Οι υποψήφιοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους παλιούς και στους νέους.

Στην παλαιά φρουρά ανήκουν ο Χρίστος Δήμας, ο Νίκος Ταγαράς και ο Κώστας Κόλλιας.
  • Ο Χρίστος Δήμας είναι ο μοναδικός σίγουρος για τα επόμενα ψηφοδέλτια. 
  • Ο Νίκος Ταγαράς και ο Κώστας Κόλλιας κάνουν σοβαρές προσπάθειες για να είναι και πάλι στα ψηφοδέλτια. Όμως στην περίπτωση που είναι και οι δυο, εκ νέου υποψήφιοι, η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση των ψηφοδελτίων δεν θα εφαρμοστεί στο νομό μας. Πιθανότερο σενάριο είναι να πάρει το χρίσμα ο ένας εκ των δύο, με περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει ο Ταγαράς, παρότι ο Κώστας Κόλλιας μπορεί να χαρακτηριστεί πραγματικός στρατιώτης της παράταξης.
Στους νέους υποψηφίους επικρατούν όροι survivor. Ίντριγκες και καρφώματα είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι διεκδικητές είναι πολλοί, πάρα πολλοί! Ακούγεται ότι τουλάχιστον τριάντα άτομα έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάρουν το χρίσμα. Πολλοί εξ αυτών κινούνται στην σφαίρα της αστειότητας, άλλοι έχουν αυτοανακηρυχθεί σίγουροι υποψήφιοι και άλλοι είναι πραγματικά σοβαροί άνθρωποι με σοβαρά βιογραφικά.
  • Η Μαριλένα Σούκουλη έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα και έχει το πλεονέκτημα ότι υποστήριξε τον Κυριάκο στις εσωκομματικές εκλογές. Βέβαια οι εχθροί της δεν σταματούν να υπενθυμίζουν ότι ήταν στον αντάρτικο συνδυασμό του Γ. Δέδε, σημερινού Γενικού Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Η δύναμη της απλώνεται εκτός από την πόλη της Κορίνθου και στην Ορεινή Κορινθία.
  • Η Γιώτα Μπάγκα παλεύει και αυτή με όλες της τις δυνάμεις, αλλά το γεγονός ότι είχε ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο με πενιχρά αποτελέσματα, αποτελεί τροχοπέδη στη προσπάθεια της όπως επίσης και το παρελθόν της με τους ΑΝ.ΕΛ.
  • Ο Γρηγόρης Καρπούζης είναι ένας πολύ συμπαθής άνθρωπος και δουλεύει πραγματικά για την υποψηφιότητα του. Όμως και για αυτόν ισχύει το ίδιο με την Γιώτα Μπάκα. Είναι πολλά χρόνια στο κουρμπέτι. Εκφράζει τους μετριοπαθείς του κόμματος, και κυρίως το Καραμανλικό κομμάτι με την δύναμη του να την έχει κυρίως στην πόλη της Κορίνθου.
  • Ο Γιώργος Πετρίτσης είναι μια ακόμη σοβαρή υποψηφιότητα, που θα μπορούσε να βοηθήσει το κόμμα του κυρίως στην περιοχή του Λουτρακίου. Είναι σοβαρός και μετριοπαθής, προσόντα που του δίνουν πρόσβαση στους κεντρώους.
  • Ο Γιώργος Τέσσης παρότι το τελευταίο καιρό υποστηρίζει ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο και ότι προτιμά την ενασχόληση του με τον κομματικό μηχανισμό, οι εμφανίσεις του και η αρθρογραφία του στα τοπικά μέσα, δεν μας πείθουν για τις προθέσεις του. Εκφράζει το δεξιό κομμάτι του κόμματος αλλά περιέργως έχει καλή σχέση με τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Η δύναμή του είναι κυρίως στη Κόρινθο, στο Λουτράκι και το Σοφικό, ενώ στην Δυτική και Ορεινή Κορινθία είναι αδύνατος.
  • Ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος είναι μια σοβαρή πρόταση για την Δυτική Κορινθία. Είναι αγαπητός, έξυπνος, καλλιεργημένος με σοβαρές προσβάσεις στο κόμμα και γίνεται εύκολα αποδεκτός όταν έρχεται σε επαφή με τους ψηφοφόρους λόγω του καλού του χαρακτήρα. 
  • Ο Τάσος Γκιολής είναι το αντίπαλο δέος του Ανδρικόπουλου. Ο γιατρός έχει και αυτός αρκετά καλά πατήματα στη Δυτική Κορινθία και μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το χρίσμα. Καθημερινά δίνει την μάχη του ώστε να αποκτήσει δυναμική και στην πόλη της Κορίνθου, με καλά αποτελέσματα.

Δημοσίευση: Απριλίου 06, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι γίνεται με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Κορινθία;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator