Σαν τον Έλληνα φοροφυγά κανείς! SZ: Kαλύπτουν τις πισίνες με τέντες… παραλλαγής για να γλιτώσουν το φόρο

0



Μέχρι και στρατιωτικές πρακτικές… κάλυψης και παραλλαγής ακολουθούν ορισμένοι φοροφυγάδες στην χώρα μας σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Στην Ελλάδα η νομοθεσία επιτρέπει στις εφορίες να συμπεριλαμβάνουν στον υπολογισμό του φόρου, ό,τι σχετίζεται με την πολυτελή διαβίωση, όπως είναι για παράδειγμα οι πισίνες, παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung, και προσθέτει:

«Μια ιδιωτική πισίνα 25 τετραγωνικών θεωρείται τεκμήριο. Πριν από μερικά χρόνια οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν να εντοπίζουν πισίνες με τη βοήθεια δορυφόρων. Όταν όμως η τακτική μαθεύτηκε οι εφοριακοί αντίκρισαν στις πολυτελείς κατοικίες πισίνες σκεπασμένες με τέντες σε χρώματα παραλλαγής» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η SZ προσθέτει ότι στην Ισπανία οι εφοριακοί εκτός από δορυφορικές φωτογραφίες έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από μη επανδρωμένα, για να αξιολογούν με ακρίβεια τα ακίνητα, αλλά και για να εντοπίζουν αυθαίρετα κτίσματα. «Μόνο στη διετία 20014 – 2016 οι ισπανικές εφοριακές αρχές κατέγραψαν 1,7 εκατ. αυθαίρετες κατασκευές» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: Deutsche Welle
Δημοσίευση: Μαρτίου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σαν τον Έλληνα φοροφυγά κανείς! SZ: Kαλύπτουν τις πισίνες με τέντες… παραλλαγής για να γλιτώσουν το φόρο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator