Το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο

0



Η κυβέρνηση εδώ και μέρες είχε συμφωνήσει για την προνομοθέτηση των μέτρων και απλά έκανε επικοινωνιακή «αντίσταση». Μέσα σε λίγα λεπτά στις Βρυξέλλες είχαν πέσει οι υπογραφές στη «λευκή επιταγή» που έδωσε ο «γκαντέμης» Ευκλείδης που όπου πάει τρώει πολλά γκολ.

H συμφωνία είχε κλείσει πολύ καιρό πριν αλλά δεν μπορούσε η κυβέρνηση να πει ότι έπεσε στα τέσσερα πριν υπογράψει το μνημόνιο plus. Από χθες το απόγευμα, όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη μια οργανωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα sites έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου πιο θα προλάβει να ανακοινώσει τα «αντίμετρα» που φέρεται να πήρε η κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το non paper που έφτασε στους δημοσιογράφους χθες στις 6 το απόγευμα ήταν ουσιαστικά γραμμένο νωρίτερα. Ήξεραν τι θα γίνει, γνώριζαν εδώ και καιρό τα συμφωνηθέντα κι έσπευσαν να δημιουργήσουν μια επικοινωνιακή «αχλή» για να καλύψουν την αλήθεια. Σήμερα θα δείτε τη «γραμμή» που έδωσε το Μαξίμου στα στελέχη του κόμματος και στα ξεπουλημένα για ολίγα αργύρια εκδοτικά συγκροτήματα. Σήμερα θα δείτε την Αυγή, το Έθνος του Μπόμπολα με τον διευθυντή – στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ολίγον την Εφημερίδα των Συντακτών αλλά και τα ελεγχόμενα από τον Νίκο Παππά sites να «ξεσαλώνουν».

Θα διαβάσετε για την περήφανη νίκη που πέτυχε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες. Θα διαβάσετε αυτό που έλεγαν χθες ο Παππάς και οι άλλοι υπουργοί που συντόνιζαν τη «γραμμή». Ότι δηλαδή δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα, ότι τελειώνει η λιτότητα, ότι έρχονται αντίμετρα που θα τρίβουμε τα μάτια μας κι ότι ο Αλέξης είναι μεγάλος «παίκτης» και κατάφερε να τσακίσει τους εχθρούς και να τους αναγκάσει να υπογράψουν τη συνθηκολόγηση.

Μάλιστα, τα troll του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή από το Μαξίμου που είχε δοθεί πριν από μερικές ημέρες, έβγαλαν και τα ευνοϊκά μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Λένε ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 35% με 40%, δηλαδή θα πληρώσουν οι Έλληνες 1 δις ευρώ και τα κρατικά ταμεία θα έχουν αντίστοιχη τρύπα.

Επίσης ότι θα μειωθεί από το 24% στο 13%, δηλαδή 13 μονάδες, ο ΦΠΑ σε ορισμένα τρόφιμα ενώ στην ενέργεια ο ίδιος φόρος θα μειωθεί από το 13% στο 6%, δηλαδή 7 μονάδες.

Θα επανεξετάσουν και τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, λένε και θα δώσουν κι άλλα κοινωνικά πακέτα.

Όπως καταλαβαίνετε… από σήμερα βγαίνουμε από τη λιτότητα, τέλος τα μνημόνια, ο Αλέξης τα έσκισε κι αυτό θα πει σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες προκειμένου να φτιαχτεί το αμπαλάζ της σκληρής συμφωνίας η οποία έχει ένα καλό. Διασώζει προς το παρόν τη χώρα, την απομακρύνει από τις περιπέτειες και υπάρχουν ελπίδες να αλλάξει το κλίμα.

Όμως, η κυβέρνηση ποτέ δεν θα μιλήσει και ποτέ δεν θα απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Πότε θα εκταμιευθεί η δόση; Ο Ντάισελμπλουμ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η συμφωνία να ολοκληρωθεί το… καλοκαίρι.

Γιατί δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία όπως επιθυμούσε η κυβέρνηση ή για να ακριβολογούμε όπως μας πιπίλιζαν τα αυτιά ότι θα γίνει; Και τι σημαίνει αυτό για την πορεία της χώρας;

Γιατί δεν υπήρξε κουβέντα για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος; Μετατίθενται ή όχι για μετά το 2018 κι αφού η Γερμανία αποκτήσει νέα κυβέρνηση;

Τι θα συμβεί με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης; Γιατί ο Ντράγκι έχει πει ότι δεν μπαίνουμε αν δεν υπάρχουν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος. Εκτός κι αν δεν θέλουμε…

Η κυβέρνηση επέμενε ότι πάει για συμφωνία – πακέτο. Δηλαδή και ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς μέτρα και δεσμεύσεις για το χρέος; Που είναι αυτή η συμφωνία;

Η γερμανική SZ λέει ότι η συμφωνία προβλέπει όχι απλώς προνομοθέτηση αλλά και εφαρμογή μέτρων 1 με 1,5 δις ευρώ μέχρι το 2018 και άλλα τόσα μετά το τέλος του προγράμματος. Είναι αλήθεια; Γιατί τότε καταρρίπτεται η θεωρία «ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας».

Λένε ότι για κάθε μέτρο που θα παίρνουν θα έχουν κι ένα μέτρο κοινωνικό. Για κάθε «κακό» ευρώ κι ένα «καλό» ευρώ. Αν μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ 40% ως αντίβαρο στη μείωση του αφορολόγητου δεν θα υπάρξει νέα τρύπα 1 δις; Ή θα είναι τόσο μεγάλα τα πλεονάσματα που θα τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια; Κι αν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί να πάρουμε σκληρά μέτρα ώστε να βάλουμε στη ζυγαριά αντίστοιχα φιλολαϊκά; Ας μην κάνουμε το πρώτο και καθαρίσαμε.

Γιατί δεν ακούστηκε κουβέντα για τα πλεονάσματα 3,5% πόσο θα κρατήσουν; Τρία, πέντε ή 10 χρόνια; Κι επίσης, γιατί δεν απαντά κανείς αν υπάρχει δέσμευση των δανειστών για μείωσή τους ή αν χάθηκε κι αυτός ο στόχος;

Προσοχή, κάτι που κρύβεται επιμελώς: Αν υπάρξουν μετά το 2019 επιπλέον πλεονάσματα, αν π.χ. αντί για 3,5% πάει στο 4% τότε το 0,5% θα μπορεί να επιστραφεί στον κόσμο αλλά αφού ερωτηθεί η τρόικα και δώσει εντολή.

Επίσης, είναι αλήθεια ότι σχεδιάζεται περικοπή της προσωπικής διαφοράς για συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ ή υπάρχει κι άλλο κρυφό σχέδιο;

Πλήθος τα ερωτήματα χωρίς όμως πραγματικές απαντήσεις. Γιατί η επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης που είναι σε εξέλιξη θα επιχειρήσει να κάνει το άσπρο – μαύρο. Για να δούμε: Θα τους περάσει κι αυτή τη φορά;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 21, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator