Από τον Βαρουφάκη στον Χουλιαράκη... δύο μνημόνια δρόμος

0



Πραγματικά ορισμένες φορές αναρωτιόμαστε αν όλα όσα λένε τα πιστεύουν ή αν έχουν άγνοια κινδύνου. Εκτός κι αν είναι σίγουροι ότι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας το να λες ό,τι γουστάρεις και να μην τιμωρείσαι γι' αυτό είναι μια εύκολη υπόθεση.

Δεν θα αναφερθούμε σε δηλώσεις τύπου Πετρόπουλου για τους ανθρώπους που του λένε μπράβο στους δρόμους για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ο τύπος αυτός, δικηγόρος – εργατολόγος έχει κάνει καριέρα και λεφτά πολλά χρόνια τώρα, οπότε έχει την ευχέρεια να λέει ό,τι του κατέβει. Είναι άλλωστε σίγουρος ότι δεν θα τον τιμωρήσει κανείς (ποινικά εννοούμε) όταν θα καταρρεύσουν τα έσοδα του ΕΦΚΑ εξαιτίας του ανόητου συστήματος που έστησαν. Αν ήταν σε μια σοβαρή χώρα θα καταδικαζόταν για απιστία σε βάρος του δημοσίου.

Ακόμη πιο σοβαρή είναι η δήλωση του Γιώργου Χουλιαράκη ο οποίος από το Λονδίνο είπε λίγο – πολύ ότι πρέπει να κλείσουμε μια χειρότερη συμφωνία τώρα παρά να πάμε στον Μάιο – Ιούνιο για να κλείσουμε μια καλύτερη συμφωνία.

Πέραν του γεγονότος ότι ένας κορυφαίος υπουργός καρφώνει την κυβέρνησή του και τον πρωθυπουργό του που διατείνεται ότι δεν θα υπογράψουν τα πάντα και ότι διαπραγματεύονται. Πέραν του ότι ομολογεί και τη δική του αποτυχία ως υπουργός Οικονομικών και βασικό μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης.

Αυτό που θα έπρεπε να έχει ποινικές ευθύνες είναι ότι θα κλείσουμε μια συμφωνία χειρότερη και πρέπει να την κλείσουμε τώρα. Δηλαδή θα πληρώσουν όλοι οι Έλληνες, θα δεσμευτεί η χώρα με ένα νέο Μνημόνιο, θα δοθεί στην επόμενη κυβέρνηση η «καυτή» πατάτα και μια εκ των προτέρων «καμμένη γη» κι όλα αυτά εξαιτίας της ανικανότητας και των ιδεοληψιών του Χουλιαράκη και της παρέας του.

Δηλαδή αν έκλειναν τη συμφωνία πέρυσι, τον Μάιο, το καλοκαίρι ή ακόμη και το φθινόπωρο δεν θα ήταν μικρότερος ο λογαριασμός; Ο ίδιος ο Τσακαλώτος δεν έλεγε δημόσια ότι αν περάσει ο Δεκέμβριος «καήκαμε»; Τι σημαίνει καήκαμε; Ότι καλείται τώρα η χώρα να πληρώσει πολύ μεγαλύτερο τίμημα της ασχετοσύνης ή της απρονοησίας της κυβέρνησης; Αυτό δεν συνιστά απιστία ή ακόμη και εσχάτη προδοσία;

Είχαν την ευκαιρία να περάσουν μέτρα ανώδυνα αλλά άφησαν το χρόνο να περάσει και τώρα ομολογούν την αποτυχία τους. Και δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να πιάσει τον Χουλιαράκη από το πέτο και να του πει: «Τι λέτε κύριε, που πληρώνει ο ελληνικός λαός το έγκλημά σας»;

Όμως, όπως πολλές φορές έχουμε πει, η χώρα είναι χύμα και κανείς δεν πληρώνει ποτέ. Έρχεται κάποια στιγμή η κάλπη, καταψηφίζονται και πάνε σπίτι τους χωρίς επιπτώσεις. Ο δε κ. Χουλιαράκης που δεν είναι πολιτικός, θα γράψει στο βιογραφικό του ότι ήταν υπουργός, θα βρει δουλειά σε καμιά μεγάλη τράπεζα ή fund, θα παίρνει 500 χιλιάρικα το χρόνο χωρίς να φορολογείται στην Ελλάδα ενώ τα κορόιδα θα πληρώνουν.

Όπως έγινε και με τον Βαρουφάκη που βγάζει λεφτά λέγοντας ευφυολογήματα στο εξωτερικό ή εκδίδοντας βιβλία ενώ η χώρα έχει καταστραφεί από τους χειρισμούς του.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 18, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από τον Βαρουφάκη στον Χουλιαράκη... δύο μνημόνια δρόμος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator