Δημήτρης Ραψωματιώτης: Οι επιχειρηματίες δε βλέπουμε την επιβίωσή μας με όρους πολιτικούς

0


Φίλε Γιάννη, καθαρά προσωπική και παραδοσιακά δημοσιογραφική η ανάλυσή σου (εδώ), ως προς το ποιοι, και με ποιους υποστηρικτές θα διεκδικήσουμε το Επιμελητήριο Κορινθίας, θα μου επιτρέψεις όμως να σου πω ότι « οι επιχειρηματίες δε βλέπουμε την επιβίωσή μας με όρους πολιτικούς».

Οι επιχειρηματίες σήμερα βαλλόμαστε από παντού, η οικονομική κατάσταση της χώρας, το διεθνές εμπόριο που απομακρύνεται από τις ελληνικές επιχειρήσεις ή πάει να τις εκμεταλλευτεί, οι ανύπαρκτες ουσιαστικά τράπεζες, φυσικά το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το κοινωνικό, και το κράτος με τις υπηρεσίες του, μόνο ασφυξία παρέχουν στην επιχείρηση.

Υπάρχουν όμως και λίγοι, σχετικά, που παρ' όλα αυτά αναπτύσσονται και ευημερούν.

Είναι αυτοί που ξέφυγαν από τις παλιές πολιτικό – κομματικές – κρατικές λογικές και λογικές παροχών, είδαν ευκαιρίες, έκαναν συνεργασίες και βλέπουν μόνο το αποτέλεσμα για το οποίο και αγωνίζονται.

Δε νομίζω λοιπόν ότι η πλειονότητα των επιχειρηματιών σήμερα θα έχει κριτήριο την πολιτική χροιά του Υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου, το αν πήρε το χρίσμα από κάποιο κόμμα, αν είναι φίλος ή όχι με τον Δήμαρχο ή τους Δημάρχους ή τους Βουλευτές ή με τους … παράγοντες σε κάθε τόπο.

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε κι εμείς που έχουμε βρεθεί για κάποια χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου αλλά και όσοι για πρώτη φορά θ' ασχοληθούν, είναι ότι η αποστολή μας θα πρέπει να είναι να φέρουμε τον επιχειρηματία στο Επιμελητήριο, να εμπνεύσουμε τους επιχειρηματίες, ότι πέρα από μία υποχρεωτική ή μη συνδρομή, το Επιμελητήριο έχει, και θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να νιώσει ότι, εκεί στο κτίριο, εδώ σε εμάς που θα διεκδικήσουμε ρόλους, και τελικά, στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, θα βρει δύναμη.

Δε θα του χαρίσει κανείς κάτι, θα διεκδικήσει, θα ενώσει δυνάμεις, και μόνος του ο καθένας θα επιτύχει.

Αυτές κατά τη γνώμη μου είναι οι βασικές αρχές για την επόμενη μέρα της επιχειρηματικότητας, και σ' ευχαριστώ που μου έδωσες τη δυνατότητα με το άρθρο σου να διαφωνήσω και να εκφράσω τις δικές μου απόψεις.

Ραψωματιώτης Δημήτρης
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημήτρης Ραψωματιώτης: Οι επιχειρηματίες δε βλέπουμε την επιβίωσή μας με όρους πολιτικούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator