Επιστρέφει το «φάντασμα» της δραχμής!

0



Χθες ήταν οι δηλώσεις Σιμορέλη για το δημοψήφισμα. Και σήμερα οι δηλώσεις Ξυδάκη για τη δραχμή.

Όλα αυτά, εν μέσω ενός κυκεώνα αρνητικών για την Ελλάδα δημοσιευμάτων και νέες απειλές εξ Εσπερίας για Grexit. Κι όμως, το Μαξίμου εξακολουθεί να… σφυρίζει αδιάφορα και να μην απαντά ούτε να αποκαλύπτει το σχέδιό του για τη συνέχεια!

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Εξ οικείων λοιπόν τα βέλη: ο Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, είπε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να αποκτήσει όραμα και ελπίδα πάση θυσία, με κάθε πρόσφορο μέσο και με κάθε εργαλείο». Και πρόσθεσε με νόημα: «Τώρα που είμαστε στο ευρώ, με το ευρώ». Είχαν προηγηθεί άλλες δηλώσεις του ότι «η συζήτηση περί δραχμής δαιμονοποιήθηκε», με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί (προφανώς) να ανασκευάσει. Πλην όμως επέστρεψε με τη… νέα βόμβα.

Ανεξάρτητα από τις δηλώσεις Ξυδάκη, το φάντασμα της δραχμής επιστρέφει στο Μαξίμου όσο εκείνο δεν απαντά στα σενάρια περί Grexit και σε όλα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι επελέγη να σταλεί μόνον ένα non paper σχετικά με τις δηλώσεις Μοσκοβισί και τον ισχυρισμό ότι διαστρεβλώθηκαν από τους… κακούς δημοσιογράφους, ενώ ο Επίτροπος είπε ξεκάθαρα πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Το ζοφερό κλίμα επιτείνει η άνοδος-ρεκόρ των ομολόγων και των spreads σήμερα, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου, με την οποία ζητάει από τον Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ να δημοσιοποιήσει το σχέδιο που είχε παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα για την ομαλή μετάβαση στο Grexit το ταραγμένο καλοκαίρι του 2015.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιστρέφει το «φάντασμα» της δραχμής!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator