Πρόκληση «Τσάμηδων»! Έσκισαν ελληνική σημαία στη Βόρεια Ηπειρο

0



Σε μια «εμπρηστική» ενέργεια, με στόχο την τρομοκράτηση του ελληνικού πληθυσμού της Βόρειας Ηπείρου, προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης μία «δράκα» ακραίων Αλβανών εθνικιστών στη Δρόπολη.

Μέλη του εθνικιστικού κόμματος Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία του Ταχίρ Βελίου κατέβασαν την ελληνική σημαία, που κυμάτιζε δίπλα σε παρεκκλήσι της περιοχής (όπου είναι έντονη η παρουσία της ελληνικής μειονότητας), και στη συνέχεια την έσκισαν. Δεν δίστασαν, μάλιστα, να ανεβάσουν το υλικό με τα «κατορθώματά» τους στην ιστοσελίδα τους, συνοδευόμενο από κείμενο, που φέρει την υπογραφή του προέδρου του κόμματος.

Στο άνευ προηγουμένου ανθελληνικό παραλήρημά του, ο Βελίου αναφέρει ότι έδωσε εντολή να απομακρυνθεί η σημαία από τη Δρόπολη, επειδή η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των Τσάμηδων (!)

«Εφόσον οι αυτόχθονες Αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε τη μητρική τους γλώσσα (...), όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα αλβανικά, για να μη μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της αλβανικής δημοκρατίας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Αλβανός εθνικιστής.

Σημειώνεται ότι ο Ταχίρ Βελίου, που έχει χαρακτηριστεί από τις ελληνικές Αρχές «persona non grata», επιχείρησε τον περασμένο Αύγουστο να έρθει στη χώρα μας για να παρουσιάσει στα Γιάννενα βιβλίο του για τη «Μεγάλη Αλβανία».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρόκληση «Τσάμηδων»! Έσκισαν ελληνική σημαία στη Βόρεια Ηπειρο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator