Ξεφεύγουν οι Τούρκοι! Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ έκανε το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» στη Βουλή

0



Στο σημείο να σχηματίσει το σήμα των Γκρίζων Λύκων μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο έφτασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την διάρκεια συνεδρίασης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Μέλη του κόμματος που βρίσκονταν στην αίθουσα έκαναν το χαρακτηριστικό σήμα και τότε ο Tούρκος πρωθυπουργός ανταπέδωσε τη χειρονομία, λέγοντας «αδέρφια μου εθνικιστές πάνω από όλα το έθνος».

Θυμίζουμε πως το φλερτ μεταξύ του κόμματος του Ερντογάν και των εθνικιστών είναι σε εξέλιξη ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

Η συμμαχία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους Γκρίζους Λύκους επισημοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τη συνάντηση, ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν και στις τελευταίες λεπτομέρειες.

Τι είναι οι Γκρίζοι Λύκοι

Σύμφωνα με το Wikipedia.org, οι Γκρίζοι Λύκοι (τουρκικά: Ülkü Ocakları) είναι τουρκική εθνικιστική, πολιτική οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τον αναλυτή Μάρτιν Λη. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος. Πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και ανέπτυξε δράση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Ως έδρα της φαίνεται να είναι η Κωνσταντινούπολη. Μέλη της οργάνωσης τη χαρακτηρίζουν ως μια αντιιμπεριαλιστική οργάνωση, η οποία αριθμεί περίπου 700 συνδικάτα, ομάδες αποστράτων, συνταξιούχων και «σωματεία μαρτύρων». Πρόκειται για οργανώσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από τους γονείς και τα αδέλφια Tούρκων στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Kούρδους.

Η ιδεολογία της οργάνωσης βασικά είναι ο παντουρκισμός, η ιδέα δηλαδή για την ένωση και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα Τουρκική Αυτοκρατορία. Η οργάνωση έχει οργανώσει συλλαλητήρια κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, καθώς και επιθέσεις ενατίον Κούρδων στην Τουρκία αλλά και την Ευρώπη. Μέλος των Γκρίζων Λύκων ήταν ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, που το 1981 επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄. Μέλη των Γκρίζων Λύκων συμμετείχαν στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το 1996.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ξεφεύγουν οι Τούρκοι! Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ έκανε το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» στη Βουλή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator