Μας «κούφανε» ο Δραγασάκης: Οι μεταρρυθμίσεις δεν μας βγάζουν από την κρίση

0



Η συζήτηση με τους δανειστές για το αφορολόγητο και τις συντάξείι είναι ανοιχτή, τίποτα ποσοτικό δεν έχει συμφωνηθεί, υποστήριξε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως είπε μάλιστα στην συνέχεια, μετά το χθεσινό Eurogroup «έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά έχουμε μια απόφαση που δρομολογεί την τελική συμφωνία. Η μάχη συνεχίζεται γιατί το ΔΝΤ ζητά να φορολογήσουμε τους φτωχούς και να μειώσουμε τη φορολογία των πλουσίων. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup, έκανε λόγο για «μετατόπιση από τη φάση της λιτότητας σε μια φάση μετά τη λιτότητα, θα έχουμε ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας, θα είναι μια νέα κατάσταση. Στοιχείο που θεωρώ σημαντικό. Γίνεται λόγος για πρόγραμμα 3 δισ. που θα πάνε στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».

Και έσπευσε να διευκρινίζει ότι η συμφωνία προβλέπει αντίμετρα, «όχι νέα λιτότητα».

Ερωτηθείς αν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχε κλείσει εγκαίρως η αξιολόγηση, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι «έχει φανεί καθαρά ότι η αιτία της καθυστέρησης ήταν οι αποκλίνουσες θέσεις και επιδιώξεις των δανειστών. Μεταρρυθμίσεις πρέπει να κάνουμε γιατί πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά δεν θα μας βγάλουν αυτές από την κρίση. Ο τρόπος για να βγούμε από την κρίση είναι επενδύσεις και απασχόληση».
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μας «κούφανε» ο Δραγασάκης: Οι μεταρρυθμίσεις δεν μας βγάζουν από την κρίση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator