Ο Πνευματικός για την απόφαση στη δίκη Γιαννιδάκη - ΒΙΝΤΕΟ

0



Κόρινθος 7/2/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά του Βασιλείου Γιαννιδάκη του Ιωάννη κατοίκου Κορίνθου υπέβαλα την από 20-2-2013 μήνυσή μου με βάση την οποία σχηματίστηκε η με στοιχεία ΑΒΜ: Α 13/589 και ΑΒΩ: Α13/1279 ποινική δικογραφία και ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για εξύβριση κατ’ εξακολούθηση (έξη εξυβρίσεις), συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση.

Την 6/2/2017 εκδικάστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημ/κείου Κορίνθου μετά από εννέα (9) αναβολές η πιο πάνω υπόθεση και είχε ως αποτέλεσμα:

α) Για την πρώτη κατηγορία της εξύβρισης κατ’ εξακολούθηση να παυτεί σε βάρος του η ποινική δίωξη, υπό τον όρο μη τέλεσης υπ’ αυτού άλλου πλημμελήματος εντός έτους απ’ την δημοσίευση του νόμου, τούτο δε μετά την ισχύ του άρθρου 8 παρ. 3.α. του Ν. 4198/2013 με δεδομένο ότι για την κάθε εξύβριση δεν προβλεπόταν ποινή πάνω από ένα (1) έτος και με δεδομένο ότι οι αξιόποινες πράξεις είχαν τελεσθεί πριν την 31.8.2013.

β) Για την δεύτερη κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση κηρύχθηκε ένοχος κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από συκοφαντική δυσφήμηση σε απλή δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση, ήτοι για παράβαση του άρθρου 362 Ποινικού Κώδικα, μετά δε την ισχύ του άρθρου 8 παρ. 2 του Ν. 4411/2016 με δεδομένο ότι για την κάθε δυσφήμηση δεν προβλεπόταν ποινή πάνω από δύο (2) έτη και με δεδομένο ότι οι αξιόποινες πράξεις είχαν τελεσθεί μέχρι την 31.3.2016, έπαυσε την σε βάρος του ποινική δίωξη υπό τον όρο μη τέλεσης υπ’ αυτού άλλου πλημμελήματος εντός δύο (2) ετών απ’ την δημοσίευση του νόμου. Και

γ) Για την Τρίτη κατηγορία περί παράβασης του νόμου περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση, όλως παραδόξως αθωώθηκε χωρίς το Δικαστήριο να αιτιολογήσει την κρίση του.

Μετά την έκδοση της απόφασης ενημερώθηκα με κατάπληξη πως ο κ. Γιαννιδάκης δηλώνει δικαίωση κ.λ.π. και πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα αφού κατά την γνώμη του, έλαμψε η αλήθεια και η Δικαιοσύνη.

Στους ακατανόητους και ακατάληπτους πανηγυρισμούς του κ. Γιαννιδάκη δεν θα υπεισέλθω, αφού όποιος είναι σε θέση να αναγνώσει το αποτέλεσμα της Δίκης το μόνο που δεν θα έπρεπε να κάνει, είναι να πανηγυρίζει και να θριαμβολογεί, παρά θα έπρεπε και πρέπει να συνετισθεί τώρα και στο μέλλον.

Είναι αλήθεια πως για την ίδια υπόθεση εκκρεμούν δύο διαδικαστικές μου πράξεις η μια που έχει να κάνει με την αναφορά – καταγγελία μου ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Αρείου Πάγου για τα λάθη που παρεισέφρησαν κατά την σύνταξη του κατηγορητηρίου υπό της τότε κ. Εισαγγελέως Κορίνθου αιτία για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική δικαστική έρευνα με δεδομένο ότι χωρίς δική μου ευθύνη, αυτό (κατηγορητήριο) έπασχε αοριστίας και ασάφειας και οπωσδήποτε ήταν κακώς και ελλιπώς διατυπωμένο με τις εντεύθεν συνέπειες, λαμβανομένου υπόψη ότι ενώ θα έπρεπε να κατηγορηθεί αυτός για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση, αφού οι αναρτήσεις αφορούσαν ισχυρισμούς και διαδόσεις για μένα γεγονότων που έβλαψαν την τιμή και την υπόληψή μου ήταν συκοφαντικά και ψευδή και τελούσε εν γνώσει της αναλήθειας των, εν τούτοις για τα δημοσιεύματα αυτά ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της εξύβρισης κατ’ εξακολούθηση με επακόλουθο κι αποτέλεσμα να παυτεί υφ’ όρον η σε βάρος του ποινική δίωξη μετά την ισχύ του νόμου 4198/2013 κατά τα ως άνω και η δεύτερη η εκδίκαση της αγωγής μου προς αντίκρουση της οποίας δεν ΔΥΝΑΤΑΙ να επικαλεσθεί και δεν χωρούν ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ή ΥΦ’ ΟΡΟΥΣ ΤΙΜΩΡΙΑ.

Μετά την εκδοθείσα απόφαση την οποία είμαι υποχρεωμένος να σεβασθώ, ο κ. Γιαννιδάκης και σύμφωνα με το διατακτικό της αφού θα «δίνει» καθημερινά εξετάσεις με την χρήση της ιστοσελίδας του σε ότι αφορά εμένα προσωπικά αλλά κι ως εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου Κορινθίων θα πρέπει να την σεβασθεί με την σειρά του κι αυτός . . . . . . . . . με δεδομένο ότι τελεί υπό τιμωρία και επιτήρηση ! ! ! ! ! ! !

Ο Δήμαρχος Κορινθίων
Αλέξανδρος Πνευματικός

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Πνευματικός για την απόφαση στη δίκη Γιαννιδάκη - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator