ΑΣΕΠ: Έξι νέα αιτήματα για 311 προσλήψεις μονίμων (αναλυτικά)

0
Νέα αιτήματα για τη διεξαγωγή διαγωνισμών τακτικού προσωπικού έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία του ΑΣΕΠ. Τα αιτήματα αφορούν 311 μόνιμες θέσεις, ενώ η επεξεργασία τους από την Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Έθνος:

Υπηρεσία Ασύλου
Για την κάλυψη πάγιων αναγκών της, η υπηρεσία Ασύλου ζητά την έγκριση 203 θέσεων τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω.

Το αντικείμενο του νέου προσωπικού αφορά κυρίως την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις που θα προτιμηθούν περιλαμβάνουν διοικητικό προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κατευθύνσεων οικονομικών και λογιστικής. Επίσης, προβλέπονται κάποιες -λίγες- θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ακριβές αντικείμενο εργασίας.

Υπουργείο Πολιτισμού
Την πρόσληψη 60 μονίμων υπαλλήλων αιτείται το υπουργείο Πολιτισμού για το επείγον ζήτημα της ανάδειξης και φύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το αίτημα αφορά, μεταξύ άλλων, θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες, καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία.

Εξάλλου, η Αρχή επεξεργάζεται ένα ακόμα αίτημα, του Μουσείου Ακρόπολης για δώδεκα μόνιμους στις ειδικότητες διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη θα εκδοθεί αυτόνομα και όχι στο ευρύτερο πλαίσιο του υπουργείου.

ΟΣΕ
«Ανακούφιση» για δεκάδες υποψηφίους, οι οποίοι αναμένουν την προκήρυξη του φορέα τουλάχιστον δύο χρόνια, αποτελεί η αποστολή αιτήματος από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) στο ΑΣΕΠ.

Στόχος του φορέα είναι η κάλυψη 35 θέσεων τακτικού προσωπικού σε εξειδικευμένες ειδικότητες των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, όπως είναι οι Σταθμάρχες, Κλειδούχοι και Τεχνικοί για τις αμαξοστοιχίες.

Εξάλλου, η Αρχή έγινε δέκτης τριών ακόμα, μικρότερων σε αριθμό θέσεων, αιτημάτων.

– Πρόκειται για πέντε θέσεις από το Εθνικό Τυπογραφείο (σ.σ.: αποτελεί το ανανεωμένο -και μειωμένο κατά δέκα θέσεις- αίτημα του φορέα), οι οποίες απευθύνονται σε πτυχιούχους ΤΕΙ και διπλωματούχους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως στην ειδικότητα ΤΕ Γραφικών Τεχνών.

– Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητά την έγκριση έξι θέσεων, εκ των οποίων πέντε πανεπιστημιακής και μίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

– Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή κατέθεσε αίτημα για δύο θέσεις πτυχιούχων ΑΕΙ, πιθανότατα διοικητικής κατεύθυνσης.

Τα τελευταία αυτά αιτήματα εκτιμάται ότι θα εκδοθούν σε αυτοτελείς προκηρύξεις το καθένα, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε μία ενιαία προκήρυξη.

Παρατάσεις
Στο μεταξύ, παρατάσεις… κατ’ εξακολούθηση δίνει το ΑΣΕΠ στους ήδη τρέχοντες διαγωνισμούς του ΕΚΑΒ για 93 Διασώστες (προκήρυξη 6Κ/2016) και του υπουργείου Υγείας για 1.666 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού (προκήρυξη 7Κ/2016) λόγω μαζικής προσέλευσης αιτήσεων από τους υποψηφίους. Ειδικότερα, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στην προκήρυξη 6Κ/2016 παρατείνεται εκ νέου έως και σήμερα το μεσημέρι, ενώ την υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης μπορούν να αποστέλλουν οι υποψήφιοι έως και τις 10 Φεβρουαρίου.

Αντιστοίχως, για την προκήρυξη 7Κ/2016, ηλεκτρονικές αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ οι εκτυπωμένες αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι φάκελοι υποψηφιότητας αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Τ.Θ. 14308, Αθήνα, Τ.Κ. 115 10, με υποχρεωτική αναγραφή του αριθμού της προκήρυξης στην οποία αναφέρεται ο φάκελος.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΣΕΠ: Έξι νέα αιτήματα για 311 προσλήψεις μονίμων (αναλυτικά)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator