ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

0«Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας»
Παρουσίαση βιβλίου και δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η Μηκώνη», διοργανώνουν μια ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σικυωνίων (Καλογεροπούλου και Παπαληγούρα, Αποθήκες ΑΣΟ Κιάτου).
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 12:00, η συγγραφέας Σοφία Καλαντζάκου παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο των Εκδόσεων ΠΙΟΠ «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας» ενώ ο Σπύρος Γούσης, που έχει εικονογραφήσει το βιβλίο, θα μιλήσει για την τέχνη της εικονογράφησης παιδικού βιβλίου. Θα ακολουθήσει ανάγνωση του παραμυθιού από τη συγγραφέα, με παράλληλη δραματοποίησή του από ομάδα νέων ηθοποιών.
Η συγγραφέας εμπνεύστηκε την περιπέτεια της μικρής Αλεξάνδρας και της παρέας της από τον γνωστό μύθο με τις Στυμφαλίδες όρνιθες, ο οποίος συνδέεται με την περιοχή της Λίμνης Στυμφαλίας, στην ορεινή Κορινθία, εκεί όπου λειτουργεί το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Το βιβλίο αναδεικνύει τη σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό και εισάγει το νεανικό αναγνωστικό κοινό στην έννοια και τη σημασία του πολιτιστικού τοπίου. Επιπλέον, προτείνει στους μικρούς φίλους δράσεις και πρωτοβουλίες επικεντρωμένες σε τοπία ανάλογου ενδιαφέροντος.
Στο τέλος της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής, για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ τα υλικά για το εργαστήρι διατίθενται δωρεάν.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας στο τηλ. 27470 22296, την Υπηρεσία Εκδόσεων ΠΙΟΠ, στο τηλ. 210 3256943  και τη Βιβλιοθήκη Δήμου Σικυωνίων στο τηλ: 27420 22573.
  
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200  16 Στυμφαλία  Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων
20200 Κιάτο Κορινθίας
Τ: 27420 22573 / www.mikoni.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator