ΚΙΑΤΟ: ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΔΥ - ΒΙΝΤΕΟ

0



Λύση δεν είναι το κλείσιμο της Μονάδας που έχει στοιχίσει εκατομμύρια στο Κράτος.

Λύση είναι Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ των δύο σημερινών δομών : Το κτίριο του Κέντρου Υγείας Κιάτου για έκτακτα περιστατικά και εφημερία και η Μονάδα Υγείας Κιάτου για τακτικά εξωτερικά ιατρεία .

Μία Ενιαία Πρωτοβάθμια Δομή με μία Διοίκηση που απλά θα λειτουργεί στις δύο υφιστάμενες κρατικές κτιριακές δομές.

Ορίστε και η άποψη ενός ειδικού σε θέματα πρωτοβάθμιας υγείας (ακολουθεί το βιογραφικό του για όποιον ενδιαφέρεται) :

" ..... Έχοντας μια 30ετή εμπειρία στη διοίκηση και τη διδασκαλία διοίκησης μονάδων υγείας θα έλεγα ότι ισχυρισμός του ότι η με την απόφασή του διασφαλίζεται η ορθολογική κατανομή και καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του τομέα υγείας και η προσφορά αποδοτικότερων και πληρέστερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, αποτελεί μνημείο διοικητικής αυθαιρεσίας και μη σύννομης διοικητικής πράξης, δεδομένου ότι, όπως εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει διαβάζοντάς την
Είναι αόριστη και γενικόλογη, χωρίς καμία τεκμηρίωση, και
Δεν βασίζεται σε σχετική εισήγηση αρμόδιου οργάνου της διοίκησης.
Είναι προφανές ότι βασίζεται σε καθαρά προσωπική γνώμη του κ. Γιαννόπουλου, κάτι που αποτελεί κλασική μη ορθολογική πράξη για άνθρωπο που πρέπει να διοικήσει μια υγειονομική περιφέρεια.
Δεν γνωρίζω αν έχει επισκεφθεί τις αντίστοιχες μονάδες για να σχηματίσει γνώμη για την καταλληλότητα ή μη της κάθε μιας. Η εντύπωση που σχημάτισα από τις φωτογραφίες, που είχατε την καλοσύνη να μου στείλετε, και την περιγραφή του κτιρίου που στεγάζει τη (πρώην) Μονάδα Υγείας Κιάτου είναι ότι πρόκειται για μία σύγχρονη κατασκευή απόλυτα σύμφωνη με τις σημερινές απαιτήσεις για μονάδα υγείας και μάλιστα πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Νομίζω ότι θα πρέπει να επιμείνετε στην προσπάθεια που κάνετε και παράλληλα να δώσετε και μια πρόταση για τη χρήση του κτιρίου του Κέντρου Υγείας, μετά την επιβεβλημένη, κατά τη γνώμη μου, ενιαιοποίηση της λειτουργίας των δύο μονάδων, αλλά όχι εις βάρος της μιας ή της άλλης, αλλά μετά από αξιολόγηση των δομών και κυρίως των αναγκών του τοπικού πληθυσμού."

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στον τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της οποίας εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα οργάνωση και αξιολόγηση υπηρεσιών υγείας (1982). Έχει ειδικευτεί στην Ορθοπεδική Χειρουργική και την Κοινωνική Ιατρική. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ανήκει στην ομάδα των εμπνευστών, σχεδιαστών και πρωτεργατών υλοποίησης του Ελληνικού ΕΣΥ. Επαγγελματική Εμπειρία: Έχει εργαστεί ως ορθοπεδικός σε νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, ΚΑΤ) και πρωτοβάθμιες μονάδες (ΙΚΑ, ΗΣΑΠ) και από το 1988 δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών υγείας και έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών ως ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας. Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως μέλος, Συντονιστής και Πρόεδρος σε περισσότερες από πενήντα Επιτροπές και Ομάδες εργασίας του Υπουργείου Υγείας (για το σχεδιασμό του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κλπ). Από το 2001 έως το 2004 υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Β ΠΕΣΥ Αττικής. Από το 2004 έως σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών. Εκπαιδευτική Δραστηριότητα: Έχει διδάξει «Συστήματα Υγείας», «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», «Οργάνωση και Διοίκηση Μονάδων Υγείας», στο Νοσηλευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1985) στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (1989-1992, ως Λέκτορας Κοινωνικής Ιατρικής) στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών (1984-1986 ως έκτακτος Καθηγητής) στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (1998-2003, ως Επισκέπτης Καθηγητής) στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (2001-2004) και σε δημόσια και ιδιωτικά ΚΕΚ. Από το 2004 έως σήμερα διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών («Συστήματα Υγείας», και «Διοίκηση Μονάδων Υγείας») και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης («Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας») και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας («Πολιτικές για την ανάπτυξη και προαγωγή της δημόσιας υγείας» -«Βασικοί τρόποι και στρατηγικές πρόληψης νόσων για την προαγωγή της υγείας») στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διοίκηση Υγείας» των Πανεπιστημίου Πειραιά και ΤΕΙ Πειραιά. Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Από το 1983 το ερευνητικό του ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά σε θέματα που αναφέρονται στο Σχεδιασμό, την Οργάνωση, Λειτουργία και Διοίκηση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και την ανάπτυξη των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συγγραφικό Έργο: Από το 1983 και μετά το συγγραφικό του έργο αναφέρεται αποκλειστικά σε θέματα που αφορούν στο Σχεδιασμό, Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας αποτέλεσμα του οποίου ήταν η δημοσίευση βιβλίων και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων, οικονομοτεχνικών μελετών, σπουδαστικών σημειώσεων και ειδικών Εκθέσεων- Μελετών προς το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.



Γιάννης Γεωργόπουλος
parastasi@gmail.com
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΔΥ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator