Η επανάσταση τα τίναξε, ντάρλινγκ

0



Ηλιάνα Μπουλογιώργου


Οι επαναστάτες ψόφησαν μωρό μου, ξενέρωσαν, την έκαναν, πώς να στο πω.

Γελάω, χαχαχα! με το αρματολίκι τους το σκοροφαγωμένο. Γελάω, χαχαχα! με τον αέρα τους τον μολυσμένο. Γελάω, χαχαχα! με τον ίσκιο τους τον κοντό.

Πολλοί οι επαναστάτες, μην ψάχνεσαι. Πολιτικοί, σύζυγοι, αφεντικά και γκόμενοι. Υπάρχει πάντα μια βασιλική οδός προς την αλήθεια, που ωστόσο τα ανθρωποειδή δεν συμμερίζονται.

Γαμώ τις μπερδεμένες σας ψυχές και τις απελπισμένες πείνες σας.

Στην αναζήτηση του τροπαίου επαναστάτες του κώλου, ψάξατε για είδη γιατρικών μέσα από ιδιότητες, ευεργεσίες της τουαλέτας, δηλώσεις του ψόφιου εγώ, χρήση ξένων ελπίδων και ένα σωρό ακόμη αντιβιοτικά της ματαιόδοξης αρρώστιας σας.

Ξες, αυτό είναι ένα συμπεριφορικό φαινόμενο μιας αγέλης ηλιθίων, που στην προσπάθεια μιας πραγματικής υπεροχής, στήνουν ένα μεγαλειώδες ντοκιμαντέρ κατά το οποίο στο τέλος ορκίζομαι ότι είδα τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο.

Η επανάσταση έχει εκδοχές και πρόσωπα. Έχει πομπούς και αποδέκτες.

Ο επαναστάτης αγαπάει το απέναντι, γενικά. Νιώθει το βήμα του να μην καλουπώνει πάνω σε πατήματα κοινωνικών σταθερών, οικογενειακών καταβολών, πολιτιστικής κουλτούρας κλπ.

Οκ. αλλά στο "χωρίς αιτία";

Πάντως η ζωή τ´ανθρώπου άντε να σηματοδοτηθεί με επανάσταση κάνα δυό φορές. Στην εφηβεία του, και βία κοντά στα θέρτι, ναι, ναι εκεί, στη μετάβαση για τον μεγάλο πήδο.

Αυτή η γενικότητα τού είμαι επαναστάτης από πεποίθηση, την οποία δε μπορώ να την προσδιορίσω και ακριβώς, "αρκεί να είμαι κόντρα στο νορμάλ και στο μαζικό", χωρίς απολογισμούς και αποτιμήσεις της προκοπής, δε μπορώ να την καταλάβω. Όλοι οικοδομούν ισχυρούς χαρακτήρες (έτσι νομίζουν δηλαδή -ολική τύφλα) και αφού αντιληφθούν τον εαυτό τους ως άλλο πολυβόλο, αρχίζουν τις μπαρουτιές.

Λοιπόν παιδάκια, μαζώχτε τα κουμπούρια σας και τα πολεμοχαρή κόμπλεξ σας, γιατί τα χέρια σας κρατάνε νεροπίστολα και γελάει ο κόσμος.

Ή μάλλον, λάθος. Δε γελάει. Προσβάλλεται.

Η επανάσταση ντάρλινγκ τα τίναξε κι αυτή, μαζί με τα μεγάλα ιδεώδη και τους άξιους εκπροσώπους της. Και όπως καθετί μεγάλο, άφησε πίσω της αντιγραφές και κακέκτυπα να αμαυρώνουν ιδέες και θεωρήματα.

Αποποιήσου τον τίτλο! Μπορείς κι εσύ Νεοέλληνα μαλάκα.

A bientot...
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η επανάσταση τα τίναξε, ντάρλινγκ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator