Ο θάνατος του εμποράκου. Και της πατρίδας...

0


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Τις τελευταίες ώρες του χρόνου που πέρασε και τις πρώτες του καινούργιου χρόνου, το σύστημα όπως εκφράζεται απ' τους εδώ δορυφόρους του, κατάφερε ένα ισχυρότατο, ύπουλο, και άκρως σημειολογικό χτύπημα στην ανύπαρκτη πιά πατρίδα μας και τον ετοιμοθάνατο ελληνισμό.
Τοποθέτησε στην κορυφή της "πνευματικής πυραμίδας" της χώρας μιά τσουλίτσα των τραπεζών, μιά πιστή δουλίτσα της παγκοσμιοποίησης, έναν κατ' εξοχή υπεύθυνο της κρίσης και της καταστροφής που βιώνουμε σαν έθνος.

Ο δοτός πρωθυπουργός του 2011-2012 ελέω Ευρωπαϊκής "Ένωσης", του μεγάλου μνημονίου, και του καταστροφικού για τα ταμεία PSI, ο λάτρης της μονόπλευρης λιτότητας του λαού, ο απολογητής του χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που βούλιαξε τα ταμεία της ΔΕΗ και έστειλε στον τάφο πολλούς συμπατριώτες μας από έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, ο άπατρις προδότης που θεωρεί μόνη πατρίδα του το τραπεζικό σύστημα, θα είναι από τις 12 Ιανουαρίου ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

Στην χώρα που άκμασε η τέχνη, η φιλοσοφία, οι επιστήμες και τα γράμματα ορίστηκε από την ίδια την Ακαδημαϊκή και άκρως συστημική κοινότητα ως πρόεδρός της ένας στυγνός τεχνοκράτης, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα, εκτός αν θεωρήσουμε πως η τραπεζική τέχνη να εξαθλιώνεις τους φτωχούς για να κάνεις τους πλούσιους ακόμη πλουσιότερους και πως η οικονομική "επιστήμη" που οδήγησε σε έναν πλούσιο πλανήτη το 5% του πληθυσμού να νέμονται το 95% των πόρων, αποτελεί πολιτισμό, τέχνη, ανθρωπιστικό κεφάλαιο.

Η λεγόμενη, η τάχα "πνευματική ηγεσία" του τόπου, αποτελούμενη από μουγκά και τυφλά ιδιοτελή απολιθώματα, άλαλες μούμιες την ώρα της κρίσης και του κινδύνου της χώρας και του λαού, επέλεξε, ή της επέβαλαν χωρίς αυτή να αντιδράσει, που είναι ακριβώς το ίδιο, σαν κεφαλή της το φερέφωνο του οικονομικού φασισμού, το πολιτικό κάθαρμα της ισοτιμίας ευρώ-δραχμής, της "δημιουργικής λογιστικής" του κιτρινιάρη εκσυγχρονιστή για την ένταξη στην ζώνη του ευρώ και την καταλήστευση του κράτους, αυτόν που αν υπήρχε πραγματική δημοκρατία και δικαιοσύνη στην χώρα θα ήταν απ' τους πρώτους που θα απολάμβαναν την εσχάτη των ποινών, ένα πραγματικά πνευματικό απολειφάδι, έναν τιποτένιο δωσίλογο.

Αν δεν είναι αυτό μέγιστη προσβολή στην ιστορία του τόπου και του λαού αυτού, τότε τί θα μπορούσε να είναι;
Ένα ύπουλο, ειρωνικό, σαρδόνιο χτύπημα της παγκοσμιοποίησης στην πατρίδα μας.

Φαίνεται πως στην χώρα που βασιλεύει η προδοσία, άδικα γεννήθηκαν ο Ελύτης, ο Καζαντζάκης, ο Ρίτσος, ο Σεφέρης, ο Παλαμάς, ο Παπαδιαμάντης.

Στην χώρα αυτή που άκμασαν οι τέχνες και τα γράμματα, εδώ θα πεθάνει σημειολογικά και ο πολιτισμός, στις 12 του πρώτου μήνα του "σωτηρίου" 2017!..

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 13, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο θάνατος του εμποράκου. Και της πατρίδας..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator