Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το «Ρολόι της Καταστροφής» - Αυξάνει ο κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής

0Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, αντί για τρία που ήταν το 2016, τοποθετήθηκε από τους υπευθύνους για το Δελτίο Ατομικών Επιστημόνων το «Ρολόι της Καταστροφής» για το 2016.

Το 1947 στην καθημερινή ορολογία εισήχθη και το «Ρολόι της Καταστροφής», ένα συμβολικό ρολόι που δείχνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα κάθε χρόνο είτε από πυρηνικά όπλα είτε από την κλιματική αλλαγή.

Το 2016, η επιτροπή που καθορίζει το «Ρολόι της Καταστροφής» είχε βάλει την ώρα στις 12 παρά τρία λεπτά, τα μεσάνυχτα (η δωδεκάτη ώρα είναι η ώρα της καταστροφής), σημειώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή και ο πυρηνικός κίνδυνος απειλούν την ανθρωπότητα.

Ωστόσο, το 2017 η επιτροπή που καθορίζει την ώρα του «Ρολογιού της Καταστροφής» και που αποτελείται από κορυφαίους Νομπελίστες έλαβε υπόψη της μερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως ο ακραίος εθνικισμός που επανεμφανίζεται, τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τα πυρηνικά όπλα και την άρνηση της κλιματικής αλλαγής, τα παγκόσμια προβλήματα ασφαλείας τα οποία επιτείνονται και από την τεχνολογία και την αδιαφορία για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το «Ρολόι της Καταστροφής» - Αυξάνει ο κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator