«Ο εθνικός κοπανατζής»: Δεν πήγε 5 χρόνια στο ΕΚΑΒ, αλλά πληρωνόταν κανονικά

0Ο 47χρονος Χ.Τ., που έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο του «εθνικού κοπανατζή», όπως αναφέρει το «Έθνος», πληρωνόταν κανονικά από την 1η Δεκεμβρίου 2006 έως την 9η Νοεμβρίου 2011 από το ΕΚΑΒ, ως πλήρωμα ασθενοφόρου (και μάλιστα με υπερωρίες), αλλά δεν μπήκε στο ασθενοφόρο ούτε μία μέρα, εισπράττοντας 126.381,16€ «για εργασία που αδικαιολόγητα, αθέμιτα και παράνομα δεν παρείχε».

Ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ευ. Μπακέλας, προτείνει την παραπομπή του σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ στέλνει στο εδώλιο και άλλα τρία άτομα, όλοι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που γνώριζαν την παρανομία, την ανέχονταν και τη συγκάλυπταν. Προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους επικαλέστηκε ο Χ.Τ., λόγοι που ωστόσο δεν τον εμπόδισαν να έχει μια πολυσχιδή εξω-ΕΚΑΒίτικη δραστηριότητα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την 30σέλιδη πρόταση του εισαγγελέα, την πενταετία αυτή που δεν είχε περάσει καν έξω από το ΕΚΑΒ Πέλλας εκμεταλλευόταν καφετέρια στην Αριδαία, στην άδεια της οποίας εμφανιζόταν η αδελφή του, «ενώ πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο ίδιος και σαν ιδιοκτήτης εμφανίστηκε στους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, που πραγματοποίησαν τον έλεγχο».

Επιπλέον εμφανιζόταν ως υπεύθυνος σε επιχείρηση με λέβητες και διανομή βιομάζας στην επαρχιακή οδό Αριδαίας - Έδεσσας και σε έκθεση με λέβητες και πέλετ-βιομάζα στην Αριδαία.

«Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο» περιορίστηκε να πει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κώστας Καρακατσιανόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος να ισοφαρίσει κάποιος βάρδιες πέντε ετών και ότι είναι παράνομες οι διπλοβάρδιες, αν και εφόσον έγιναν, όπως επισημαίνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ συνάδελφοι του Χ.Τ. και συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ, φάνηκαν... έως και έξαλλοι για το ενδιαφέρον μας, υποστηρίζοντας ότι «στηρίξαμε έναν εργαζόμενο που είχε προσωρινό πρόβλημα», «άμα η ζημιά του Δημοσίου είναι οι 125.000€ ενός συναδέλφου που είχε πρόβλημα, να τα δώσει πίσω, αλλά να δώσουν πίσω τα κλεμμένα και όλοι οι πολιτικοί» και άλλα παρόμοια.

Τόνιζαν δε μετ’ επιτάσεως ότι ο 47χρονος ξεπληρώνει τις χρωστούμενες βάρδιές του στο ακέραιο. Επέμεναν, επίσης, ότι καμία βάρδιά του δεν έμεινε χωρίς αναπλήρωση, αποκρύπτουν όμως σκοπίμως ότι αυτό γινόταν μετά από μεταξύ τους συνεννόηση, χωρίς τα ονόματά τους να αναγράφονται στο βιβλίο αλλαγών, ούτε στο βιβλίο παρουσίας, αλλά μόνο στο δελτίο του ασθενοφόρου.

Ο εισαγγελέας, ωστόσο, έχει άλλη άποψη. «Στην περίπτωση όπου κάποιος δεν παρέχει τις υπηρεσίες του για τις οποίες έχει προσληφθεί, δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι η ζημία του Δημοσίου από την καταβολή σε αυτόν αποδοχών για εργασία που παρανόμως δεν εκτέλεσε έχει ισοσταθμιστεί από την παροχή (μη νόμιμης) εργασίας από άλλον που τυχόν παράνομα εμφανίστηκε στη θέση του» αναφέρει στην πρότασή του.

Μάλιστα κάνει λόγο για «σχέδιο εγκληματικής δράσης», με το οποίο ο κατηγορούμενος αποκόμισε παράνομο περιουσιακό όφελος, βλάπτοντας αντίστοιχα την περιουσία του Δημοσίου από την «αυθαίρετη και παράνομη απουσία του».

Λόγω της πιστοληπτικής του ικανότητας ως δημόσιος υπάλληλος ο Χ.Τ. πήρε δύο δάνεια και αγόρασε ένα σπίτι και δύο αγροτεμάχια. Συγκεκριμένα του χορηγήθηκε δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 150.000€ και από την Εθνική Τράπεζα περίπου 20.000€, χρήματα με τα οποία αγόρασε ένα σπίτι στην Αψαλο Πέλλας και δύο αγροτεμάχια 8 και 2,5 στρεμμάτων.

Ανέλαβε και πρόεδρος ομάδας

Ενα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης, που έφερε στο φως ο Γενικός Επιθεωρητής Δημ. Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, το 2014, είναι ότι κατά τη διάρκεια της πενταετούς απουσίας του κανείς δεν τον αναζήτησε, ενώ οι «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν ότι τον κατήγγειλε στην υπηρεσία ένας... ανταγωνιστής του στον χώρο της διασκέδασης. Εκτοτε έγιναν καταγγελίες, ΕΔΕ, έκθεση του ΣΕΥΥΠ, αλλά και μία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ για τις... κοπάνες του 47χρονου.

Ενδεικτικό του πόσο πολυάσχολος ήταν, είναι και το γεγονός ότι για ένα διάστημα ασχολήθηκε με τα αθλητικά, ως πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της περιοχής!

«Ο κατηγορούμενος κάθε μήνα που του καταβαλλόταν ο μισθός του, παρασιωπούσε την αλήθεια του γεγονότος, ότι δηλαδή δεν δικαιούνταν να του καταβάλλεται μισθός από το ελληνικό Δημόσιο», αναφέρει επιπλέον ο εισαγγελέας.

Ο Χ.Τ. προσλήφθηκε στο ΕΚΑΒ Πάτρας ως πλήρωμα ασθενοφόρου το 1995 και τον Σεπτέμβριο του 1998 μετατέθηκε στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, αρχικά στον τομέα Ημαθίας και το 2004 στον τομέα Πέλλας.

ΠΗΓΗ: Εθνος
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Ο εθνικός κοπανατζής»: Δεν πήγε 5 χρόνια στο ΕΚΑΒ, αλλά πληρωνόταν κανονικά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator