Αν ο Τσίπρας πάει σε εκλογές... "τελειώνει"

0Για «μαστίγιο χωρίς καρότο» για τον πρωθυπουργό κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, σχολιάζοντας τη σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και θεσμών μετά τον «μποναμά» Τσίπρα.

«Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκηρύξει εκλογές ως διέξοδο, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι το τέλος της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο ταραχώδη χρόνια στην εξουσία» εκτιμά η εφημερίδα.

«Η Ελλάδα αρνήθηκε να υπαναχωρήσει στην ταχεία κλιμάκωση της σύγκρουσής της με τους πιστωτές, καθώς οι βουλευτές την Πέμπτη πέρασαν μέτρα για να χαλαρώσουν τη λιτότητα σε μια κίνηση που εξόργισε τη Γερμανία» τονίζει η εφημερίδα.

Αφού είδε τις ελπίδες του για μια συμβιβαστική λύση να ξεθωριάζουν αυτό το μήνα, ο κ. Τσίπρας εξετάζει την επιλογή των πρόωρων εκλογών, σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους. «Αν ο κ Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, το πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν το τέλος της αριστεράς κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο ταραχώδη χρόνια στην εξουσία» εκτιμά.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ακόμη, ότι όποια κυβέρνηση και να αναλάβει θα αντιμετωπίσει δυσκολίες με τους σκληρούς όρους που θέτει το ΔΝΤ, τη συμμετοχή του οποίου επιθυμεί το Βερολίνο. «Το ΔΝΤ απαιτεί περισσότερα μέτρα λιτότητας αν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα διατηρηθούν στο 3,5% του ΑΕΠ. Η σκληρή δημοσιονομικά αξιολόγηση του ΔΝΤ, σε συνδυασμό με την απροθυμία της Γερμανίας να συζητήσει ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έφεραν τον Τσίπρα να αντιμετωπίζει μια δύσκολη προοπτική: πολύ μαστίγιο χωρίς καρότο» επισημαίνουν οι αρθρογράφοι.

Ο γερμανικός Τύπος για την επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Βερολίνο

Για ελαφρύνσεις χρέους που θα ζητήσει μάλλον ο Τσίπρας στη συνάντησή του με τη Merkel, κάνει λόγο η Handelsblatt.

“Ο κ. Τσίπρας εξαπατά τους Ευρωπαίους και αποσπά με δόλο την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων, δε θέλει ούτε είναι σε θέση να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε –η Ελλάδα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της εκτός ευρωζώνης, αν δεν υπάρχουν χρήματα, ας γίνουν ελαφρύνσεις, αλλά εκτός ευρωζώνης”, γράφει η το γερμανικό πρακτορείο DPA.

H Die Welt φιλοξενεί δηλώσεις του U. Grillo, επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, ο οποίος τονίζει ότι πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και στην ευρωζώνη, δήλωσε, και να δείξει η Ευρώπη ότι τα προβλήματα λύνονται από κοινού. Τόνισε ωστόσο πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις –αλλά αξίζει και σεβασμό για την πρόοδο που έχει γίνει.

Με βαρύ πακέτο θεμάτων ταξιδεύει σήμερα ο Τσίπρας στο Βερολίνο, καθώς υπάρχει ο ρόλος της Ελλάδας στην υπόθεση Freiburg, το θέμα του επιδόματος στους συνταξιούχους και ο ΦΠΑ στα νησιά, η κατάσταση στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναφέρεται στη Sudeutsche Zeitung, ενώ αναρωτιέται η εφημερίδα “είναι η σταθερότητα στην Ελλάδα σημαντική για την Ευρώπη, δεδομένου και του προσφυγικού προβλήματος;”.

Liberal με πληροφορίες από skai.gr, Bloomberg

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αν ο Τσίπρας πάει σε εκλογές... "τελειώνει""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator