ΠΟΙΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ... Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ

0Σε ένα θέατρο που τίποτα δεν είναι αυθεντικό, το είδαμε και αυτό! Για το ότι δεν έγινε δακοκτονία και ο διεξαχθείς διαγωνισμός κατέστη άγονος, αλλά και όπου έγινε δεν έγινε όταν έπρεπε στο χρόνο του, δεν ευθύνεται κανείς !

Ούτε ο Πετρής ούτε ο Χατζηπετρής!

Στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο σε μία συνεδρίαση «σούπα», η ανώτερη μορφή της πολιτικής « χυλοποίησης», όπου εντέχνως για την πολύπαθη πλειοψηφία, άλλο ήταν το θέμα της Η.Δ. ,άλλο προέκυψε, για άλλο έγινε εισήγηση και για άλλο μίλησαν τα μέλη , δεν προέκυψε εν τέλει καμία ευθύνη και για κανέναν!

Η φτωχοποιημένη αγροτική κοινωνία των ελαιοπαραγωγών μας, αφού ένα εισόδημα επιβίωσης της έπαψε για φέτος να υφίσταται, δεν πήρε καμία απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα γιατί την τρέχουσα παραγωγική χρονιά δεν έγινε δακοκτονία με αποτέλεσμα να χαθεί το σύνολο σχεδόν της παραγωγής!

Οι πόροι της κρατικής αρωγής ,λιγότεροι βέβαια από τα προηγούμενα χρόνια, είχαν όμως πιστωθεί στο λογαριασμό της Περιφέρειας από τον περασμένο Φλεβάρη !

Κουβέντα για την ταμπακέρα από την έχουσα την αποκεντρωμένη αρμοδιότητα της δακοκτονίας, Περιφέρεια !

Ανικανότητα, ανεμελιά με ταυτόχρονη άγνοια κινδύνου συνέθεσαν το σκηνικό της μη αντιμετώπισης έγκαιρα και όταν έπρεπε της καταστροφικής δράσης του εντόμου του δάκου, με συνέπεια να χαθεί η φετινή παραγωγή και του ελαιόλαδου και της βρώσιμης ελιάς!
Ασκήσεις αυτοπροστασίας εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής ως προς την ανάληψη της ευθύνης ! Σιγά και μη παραδεχθούν ότι αμέλησαν και τους ξέφυγε το θέμα!

Η ανάληψη πολιτικών ευθυνών δεν είναι εύκολη υπόθεση θέλει κότσια και τόλμη και αυτό καθώς φαίνεται είναι είδος πρώτης ανάγκης μεν, αλλά δυσεύρετο δε και ειδικά εκεί !

Οι χειροπράκτες των επίπλαστων κόσμων , της εικονικής πραγματικότητας της κατά φαντασία αειφορίας ,τρομάρα τους, αυτοί που μιλάνε μόνον με τους πολίτες μέσα από τις λανθάνουσες εμμονές τους, νομίζουν τι με το να «πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα» θα τους «βγει» για μια ακόμη φορά και θα εξαπατήσουν την τοπική μας κοινωνία και τους αγρότες γενικότερα!

Η παρουσία της ανέξοδης ευκολίας του στρίβειν δια της ….ντρίπλας δεν είναι άλλωστε τωρινό φαινόμενο!

Είναι η βασική φιλοσοφία με αυτά τα διακριτικά που συνθέτει τα «άπαντα» του βίου και της επιτομής της πολιτείας των ταγών μας!

Και επειδή οι καιροί «ου μενετοί» και μετά την διαπιστωμένη ανικανότητα των Περιφερειακών μας δομών, είναι καιρός και η Κεντρική Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει η ίδια την αρμοδιότητα εκτέλεσης της δακοκτονίας για το μέλλον!!! Σε μια εντελώς νέα βάση φυσικά ώστε και η επόμενη παραγωγική χρονιά να μην είναι άλλη μία χαμένη χρονιά !

Γιώργος Πουλοκέφαλος
Πολιτικός Μηχανικός
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΟΙΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ... Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator