Κλιμακώνει η Τουρκία τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα

0Τουρκική προσωπική μειωτική επίθεσηκαι παγίδα στον Πάνο Καμμένο.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μετά το εθνικιστικό παραλήρημα του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και των υπολοίπων παρακολουθημάτων του στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας, μέσω των οποίων επιχειρήθηκε μια κατ’ αρχήν δημιουργία πόλωσης επί των ελληνοτουρκικών (με κύριο αποδέκτη το εσωτερικό της Τουρκίας), τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, η συνέχεια της τουρκικής προκλητικότητας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και βαρύτητα, αφού μεταβάλλεται ποιοτικά με μοναδικό στόχο την «καταμέτρηση» των αντανακλαστικών, της ανοχής αλλά και του χειρισμού ειδικών θεμάτων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και δη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, που αίφνης βρίσκεται στο στόχαστρο της τουρκικής πολιτικής που δηλώνει απαξία για την προσωπικότητα του έλληνα συγκυβερνήτη και υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Φυσικά είναι πολύ διαφορετικό το να χαρακτηρίζεται ο Πάνος Καμμένος με τους βαρύτερους χαρακτηρισμούς, από το να δημοσιεύονται επισήμως απαξιωτικές δηλώσεις της Τουρκίας προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Πολύ πονηρά, η Τουρκία, γνωρίζοντας τα «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά» της προσωπικότητας του Πάνου Καμμένου, επιχειρεί να τον προκαλέσει σε μία αλλαγή επιπέδου αντιπαράθεσης, να σκληρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ ελπίζει να προκαλέσει μια εκτροπή λεκτική ή ακόμη και… αποφάσεων του Έλληνα ΥΠ.ΕΘ.Α., ο οποίος έχοντας απαξιώσει το πολιτικό του κεφάλαιο (κόκκινες γραμμές σε εθνικά θέματα κ.λ.π.), θεωρείται μάλλον ως επιρρεπής στις προσωπικές επιθέσεις και ενδεχομένως θα επιχειρήσει να προστατεύσει (μέσω του υπουργείου που προΐσταται) το όνομά του από την τουρκική αυτή «επιθετική και προσβλητική παρέμβαση».

Μόνο ως «μπανανόφλουδα» προς τον υπουργό Πάνο Καμμένο (και κατ’ επέκταση προς την Ελλάδα) μπορούν, λοιπόν, να χαρακτηριστούν οι τουρκικές δηλώσεις περί ανικανότητας, ανευθυνότητας και έλλειψης αξιολόγησης και έκφρασης βάσει της κοινής λογικής… Μια επικίνδυνη «μπανανόφλουδα», από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, που ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, που στοχεύει ξεκάθαρα στο θυμικό του έλληνα ΥΠ.ΕΘ.Α, που φυσικά δεν πρόκειται να την πατήσει…


Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής, την 1η Δεκεμβρίου.
Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».Επισκεπτόμενος το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ήπειρο την Πέμπτη, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι

«από 'κει και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα».Το τουρκικό υπουργείο σχολιάζει και τις δηλώσεις Καμμένου στις 28 Νοεμβρίου. Απονέμοντας τιμητική διάκριση σε βετεράνους της ΕΟΚΑ, ο υπουργός Άμυνας είχε αναφέρει πως

«το εθνικό και ανθρώπινο μήνυμα της ΕΟΚΑ, είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η συλλογικότητα, που είναι οι φάροι που πρέπει να μας καθοδηγούν και στη σημερινή εποχή. Μας υποδεικνύουν το δρόμο που πρέπει και σήμερα να ακολουθήσουμε: Το δρόμο του καθήκοντος, της συστράτευσης για την επίτευξη των κοινών στόχων. Μπορούν να γίνουν η πυξίδα μας για το μέλλον. Διότι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον».Αυτές οι προκλητικότατες δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών γίνονται για να προσβάλουν την ελληνική κυβέρνηση, σηματοδοτούν μη φιλική διάθεση από την πλευρά της Άγκυρας και εισάγουν μια σειρά προβληματισμών για τις πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας τόσο απέναντι στην Ελλάδα, όσο και προς την Κύπρο.
Ενδεχομένως, η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να απαντήσει με σκληρότατα μέτρα που δεν θα περιχαρακωθούν μόνο σε διεθνείς καταγγελίες ή κάποιο έντονο διάβημα, αλλά θα επεκταθούν και σε σειρά οικονομικών μέτρων (με αίτημα στην Ε.Ε. να πράξει το ίδιο) ή και σε απομάκρυνση κάποιου τουρκικού προξενείου από την Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει να ακολουθηθεί η τακτική των χλιαρών αντιδράσεων που υπήρξε σε προηγούμενες τουρκικές προκλήσεις, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η περαιτέρω προκλητικότητα και κλιμάκωση από την τουρκική πλευρά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, καταδεικνύει, τέλος, πως η έλλειψη επιχειρημάτων από την πλευρά της Τουρκίας την οδηγεί σε συμπεριφορές που δεν μπορούν να προδικάζουν τίποτε θετικό. Και αυτό ακριβώς είναι και το σημείο στο οποίο εστιάζει το ελληνικό Πεντάγωνο το τελευταίο διάστημα. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ανοίξει όλα τα θέματα με διαθέσεις επιθετικές από τη στιγμή που δήλωσε πως δεν πρόκειται να μείνουμε στην άμυνα, αλλά θα περάσουμε στην επίθεση...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κλιμακώνει η Τουρκία τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator