ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ «ΜΟΡΕΑΣ»

0Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Σε κυκλοφορία παρέδωσε ο Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, την Περιμετρική οδό της Καλαμάτας, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Μαζί τους ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, Κορινθίας Γιώργος Τσόγκας, θεσμικοί φορείς της Αυτοδιοίκησης, καθώς κι εκπρόσωποι του Παραχωρησιούχου και των κατασκευαστριών εταιρειών.

Με την παράδοση της περιμετρικής, ολοκληρώθηκε ο Αυτοκινητόδρομος «Μορέας» (Κόρινθος-Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη), κεντρικός άξονας της Πελοποννήσου, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς Αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη.

Αποτελεί τον πρώτο Αυτοκινητόδρομο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών που κατασκευάστηκε ως έργο παραχώρησης στη χώρα μας και υλοποιήθηκε από ελληνικές – αποκλειστικά – κατασκευαστικές εταιρείες. Σημαντικό έργο πνοής, δίνει νέα διάσταση στις οδικές μεταφορές και διαδρομές ανά την Πελοπόννησο, εξασφαλίζοντας γρήγορες μετακινήσεις σε συνδυασμό με τη μέγιστη δυνατή οδική ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δικτύου.

Η παράδοση του «Μορέα» αποτελεί κρίσιμο σταθμό και αφετηρία στην πορεία ολοκλήρωσης και των υπόλοιπων αυτοκινητοδρόμων με σύμβαση παραχώρησης.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ «ΜΟΡΕΑΣ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator