Είναι ευθύνη της Ελλάδας να ξεπλύνει την ντροπή του εγκλήματος του 1974

0Του Πανίκου Παναγιώτου

Η ξενοκίνητη χούντα των Αθηνών έφερε τον Αττίλα στην Κύπρο. Οι άφρονες πραξικοπηματίες και οι συναυτουργοί τους στο νησί άνοιξαν τις κερκόπορτες στον Τούρκο κατακτητή.

Σαράντα δύο και πλέον χρόνια μετά, θάβουμε ακόμα τους νεκρούς μας. Όσες προσπάθειες κι αν έχουν γίνει για λύση του Κυπριακού προσκρούουν στον πάγιο στρατηγικό στόχο της Τουρκίας για έλεγχο της Κύπρου.

Ευθύνη της Ελλάδας είναι να ξεπλύνει την ντροπή του εγκλήματος του 1974. Γι’ αυτό, θα αποτελέσει εθνική υποχώρηση και υποταγή αν η Αθήνα συρθεί σε μια διάσκεψη που δεν θα έχει ως βασικό στόχο την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και την ειρηνική συνύπαρξη με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, μέσα από ένα δημοκρατικό, λειτουργικό και ακηδεμόνευτο κράτος.

Επειδή τα όσα ήδη έχουν «συμφωνηθεί» μεταξύ των δύο κοινοτήτων είναι γεμάτα ασάφειες και διπλές ερμηνείες (κι αυτό διαπιστώνεται συνεχώς από τις τοποθετήσεις των Ακιντζί και Αναστασιάδη, οι οποίοι ερμηνεύουν διαφορετικά κάθε ζήτημα στο οποίο υποτίθεται υπήρξε συμφωνία), η Αθήνα θα πρέπει να παραμείνει σταθερή στην ξεκάθαρη θέση της, χωρίς παλινδρομήσεις, αυτοαναιρέσεις και αντιφάσεις.

Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα είπα-ξείπα και με τις πραξικοπηματικές επιλογές του ανάγκασε ακόμα και τους πιο καλόπιστους να του ασκούν έντονη κριτική γιατί διαφαίνεται πλέον ότι δεν οδηγεί τον κυπριακό λαό σε μια σωστή λύση, αλλά σε διάλυση και σε καινούργιες περιπέτειες.

Όπως ο Μακάριος είχε πει για τους παρανομούντες: «Αντί της Ενώσεως θα επιφέρουν τη διχοτόμηση», προς την ίδια κατεύθυνση οδηγεί η συμφωνία του Αναστασιάδη με τον Ακιντζί και τον Άιντα, γιατί αποδέχθηκε όλους τους τουρκικούς όρους που ο ίδιος απέρριπτε ως καταστροφικούς, για τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης χωρίς να έχει κλείσει ούτε ένα κεφάλαιο του Κυπριακού.

Οι μεταμορφώσεις του, αντί να καταργήσουν την κατοχή και να επανενώσουν τον τόπο, θα επιφέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα: την οριστική διχοτόμηση είτε μέσω μιας απαράδεκτης συμφωνίας που θα απορριφθεί στο δημοψήφισμα είτε με ναυάγιο των συνομιλιών στη Γενεύη, παρουσία του σουλτάνου Ερντογάν.

Μπροστά λοιπόν στις επικείμενες εξελίξεις γίνεται πολύ πιο αναγκαία η ηθική, νομική και εθνική υποχρέωση της Αθήνας απέναντι στην Κύπρο.γή: Φιλελεύθερος
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Είναι ευθύνη της Ελλάδας να ξεπλύνει την ντροπή του εγκλήματος του 1974"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator