Rap Group: Από ένα σωρό σκουπίδια, παράγουμε προϊόντα, πρώτη ύλη για τις βιομηχανίες μας

0


Μια αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων προσπάθησε να αναδείξει η RAP GROUP, στο περίπτερό της, στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», στην Τρίπολη. Συμβολικά βέβαια, και με ένα μεγάλο σε μέγεθος, λιτό και φυσικά με ενδεικτικό περιεχόμενο περίπτερο, έδειξε την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την απόλυτη κυριαρχία...... του πράσινου κάδου, όχι μόνο τη βιώνουμε ως πραγματικότητα, αλλά κανένας δε δείχνει διατεθειμένος να κάνει κάτι ουσιαστικό για να αλλάξει.

Τα σύμμεικτα, θεωρούνται πραγματικά...... σκουπίδια και μόνο έτσι τα διαχειριζόμαστε, είτε χρησιμοποιώντας το ιδιαίτερο ανάγλυφο των περιοχών μας (βουνά, ρέματα, κτλ.) είτε χώρους ιδιαίτερα διαμορφωμένους (ΧΑΔΑ) που η τόσων χρόνων χρήση τους μας έχει δώσει την αίσθηση της νομιμότητας αυτής της διαδικασίας.


Τους καφέ κάδους τους βλέπουμε με δυσκολία... κι όμως θα μπορούσαν να απορροφήσουν το 30-50% του βάρους των αποβλήτων μας, αλλά..…., αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει.

Όλα τα οργανικά μας απόβλητα (αποφάγια, φρούτα κτλ ) θα μπορούσαν αντί για πρόβλημα, να γίνουν η απαραίτητη πρώτη ύλη για τη δημιουργία του compost και τη χρήση του στον κήπο και στις γλάστρες μας.

Εμείς βέβαια, τα απορρίπτουμε μαζί στους κάδους, δημιουργώντας έτσι δυσάρεστες οσμές και υγρά, προκαλώντας έτσι την παρουσία εντόμων και μικρών ζώων, και πέρα από τη δυσάρεστη ατμόσφαιρα στη γειτονιά μας, είναι πιθανή η εμφάνιση προβλημάτων υγείας στους κατοίκους.


Όσο για τους μπλε κάδους και την ανακύκλωση, είναι αλήθεια ότι κουραστήκαμε για χρόνια ν'ακούμε απ' όλους να ανακαλύπτουν την ανακύκλωση...…. στα λόγια, ….... να κάνουν αναλύσεις, μαζί με δηλώσεις για ποσότητες, πόσο άραγε είναι πραγματικές ….; και τελικά να βιώνουμε λόγια…... λόγια...... πολλά λόγια, αλλά το αποτέλεσμα μικρό, πολύ μικρό σε σχέση με τη δυνατότητα, τις ανάγκες, τα ωφέλη, αλλά κυρίως με τα λόγια…..........


Στην άλλη πλευρά του περιπτέρου ένα σχεδιάγραμμα και μία φωτογραφία του κέντρου ανακύκλωσης, του Ομίλου ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗ στο Μπολάτι Κορινθίας, δείχνει απομονωμένο και μακριά από διαθέσεις, σχεδιασμούς και πρωτοβουλίες των δημοτικών αρχόντων.

Ναι, φυσικά και υπάρχουν μονάδες στην Κορινθία και στην Πελοπόννησο που μπορούν να βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν επαρκούν, και ούτε βέβαια μπορούν να καλύψουν τα πάντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν, γιατί αναδεικνύουν την αναποφασιστικότητα και την αναποτελεσματικότητα των ιθυνόντων.

Μπορεί βέβαια μια εικόνα να ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, όμως υπάρχουν και δύσπιστοι, γι'αυτό και το βίντεο που δείχνει τη διαδικασία και τη λειτουργία του ΚΔΑΥ στο Μπολάτι Κορινθίας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση, και φυσικά υπήρχε στο περίπτερο προς ενημέρωση των επισκεπτών. Στο τέλος του βίντεο και μαζί με τη φωτογραφία των εργαζομένων, από τους 55 συνολικά, έρχεται και το μήνυμα του Ομίλου Εταιριών Π. και Δ. Ραψωματιώτη που είναι:

Από ένα σωρό σκουπίδια, παράγουμε προϊόντα, πρώτη ύλη για τις βιομηχανίες μας.

Έχουμε τη δύναμη να δίνουμε ζωή εκεί που φαίνεται να μην υπάρχει.

Ραψωματιώτης Δημήτρης

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Rap Group: Από ένα σωρό σκουπίδια, παράγουμε προϊόντα, πρώτη ύλη για τις βιομηχανίες μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator