Είναι που έκλεισε το Ασφαλιστικό! «Τορπίλη» από Eurogroup που το επαναφέρει στην ατζέντα

0



Στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup, στις 7 Νοεμβρίου, επανέρχεται το θέμα του ασφαλιστικού, παρά τις διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου ότι το θέμα έχει κλείσει κι ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές.
Σύμφωνα με επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τα θέματα της συνεδρίασης την επόμενη εβδομάδα, το ασφαλιστικό αποτελεί «κλειδί» για τη δεύτερη διαπραγμάτευση, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης θέματα προϋπολογισμού, ιδιωτικοποιήσεων, ο «χάρτης» Κοινωνικής Πρόνοιας και τα εργασιακά. Σύμφωνα με το έγγραφο, αυτά θα αποτελέσουν το αντικείμενο της αποστολής των δανειστών στην Αθήνα στις 14-21 Νοεμβρίου.

«Τα μέτρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της κοινωνικής ασφάλισης και της αγοράς εργασίας αναμένεται να είναι στο επίκεντρο αυτής της αποστολής. Μέτρα θα ληφθούν επίσης στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, του χρηματοπιστωτικού τομέα, της ενέργειας, της δημόσιας διοίκησης» και αναφορικά «με τον προϋπολογισμό, το μεσοπρόθεσμο, το επιχειρηματικό κλίμα και την εκπαίδευση».

Παράλληλα, το έγγραφο επιβεβαιώνει ότι μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της εξαγγελθείσας ελάφρυνσης χρέους με βραχυπρόθεσμα μέτρα (αναδιαμόρφωση των λήξεων του ανεξόφλητου υπολοίπου των δανείων του EFSF, περιορισμό του κινδύνου επιτοκίου κ.τλ.) που επεξεργάζεται ο ESM.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Είναι που έκλεισε το Ασφαλιστικό! «Τορπίλη» από Eurogroup που το επαναφέρει στην ατζέντα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator