«Μπαράκ προχώρα, σε θέλει όλη χώρα»

0



«Xτες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνια μπρος, χρόνια μετά...

H ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά.

Tάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος;

Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!»

Tον Κώστα Βάρναλη θυμούνται συχνά στον ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας την κατάντια τους, βλέποντας πως έφτασαν αυτοί που έδιναν... κοινωνικούς αγώνες στους δρόμους.

Αυτοί που πολεμούσαν τον ιμπεριαλισμό και τους παλιοαμερικάνους οι οποίοι καταδυναστεύουν τον κόσμο.

Ο Τσίπρας, ο Παππάς, η παρέα του Μαξίμου και πολύ περισσότερο η παρέα της Κουμουνδούρου, η παλιά φρουρά δηλαδή των Βούτση, Παπαδημούλη, Δραγασάκη, Φλαμπουράρη κ.λπ. γαλουχήθηκαν με τις... ιδέες της αριστεράς που έλεγαν: «Έξω από το ΝΑΤΟ, έξω οι Αμερικανοί, αυτοί είναι φονιάδες των λαών» και άλλα πολλά.

Έμαθαν να κατεβαίνουν στους δρόμους με το παραμικρό, έμαθαν να είναι στις 17 Νοέμβρη κάθε χρόνο στην πρώτη γραμμή της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία και να φωνάζουν συνθήματα για τους... Γιάνκηδες.

Δεν ξέρουμε αν κάποιοι από αυτούς, πιθανότατα οι πιο νέοι να πήραν μέρος και στο μπάχαλο του 2008 για τον Γρηγορόπουλο. Σε κάθε περίπτωση είναι η γενιά μετά το Πολυτεχνείο που είχε τους «αγώνες» και τον «ακτιβισμό» στο DNA της.

Πέρυσι, σε μια συνέντευξη που έδινε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την ημέρα της επετείου για το Πολυτεχνείο, στενή συνεργάτης του, σε ερωτήσεις που έκαναν δημοσιογράφοι για να απαντήσει ο υπουργός τους είπε: «Μην μας πιέζετε, θέλουμε να πάμε και στην πορεία για το Πολυτεχνείο». Αυτοί είναι οι Συριζαίοι που μας κυβερνούν.

Και γιατί τα λέμε αυτά; Μα με αφορμή την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Μια επίσκεψη που την περιμένουν με αγωνία στο Μαξίμου γιατί ελπίζουν ότι η προεδράρα (που ουσιαστικά δεν θα είναι αφού θα έχουν γίνει οι εκλογές) θα πει μια καλή κουβέντα για το ελληνικό χρέος. Περιμένουν τον Ομπάμα να γίνει ο... Έλληνας από μηχανής Θεός ο οποίος θα μας σώσει από την πολιορκία του Σόιμπλε. Ασχέτως αν οι ΗΠΑ δεν βάζουν φράγκο, άρα δεν έχουν δικαίωμα και να ομιλούν.

Ασχέτως αν ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα όχι για το χρέος αλλά για να συνδέσει την προεδρία του με μια πρωτοβουλία επίλυσης του προσφυγικού.

Η κυβέρνηση πουλάει στον κόσμο την επίσκεψη λες και είναι ο μαγικός σανός που θα γιατρέψει τα πάντα. Γνωστή «κίτρινη» εφημερίδα έγραφε προχθές με τεράστιους τίτλους «Ο Αλέξης φέρνει τον Ομπάμα στην Ελλάδα για το χρέος». Λες και αναγκάζει τον Πλανητάρχη ο... μέγας ηγέτης Τσίπρας, λες και τον διατάζει λέγοντάς του «Μπαράκ, τσακίσου κι έλα, παράτα την χοντροκ...α τη γυναίκα σου κι έλα να κάνεις ντα τον Βόλφγκανγκ».

Έλεος παιδιά μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη μας...

Όμως, το ενδιαφέρον είναι ότι αυτοί οι αντιαμερικανοί, αυτοί που φωνάζουν ακόμη και σήμερα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», τώρα ζητούν σωτηρία από έναν Αμερικάνο; Να σώσει την κυβέρνηση ο αρχηγός των... φονιάδων;

Και το ακόμη πιο ενδιαφέρον. Έρχεται να σώσει την αριστερή κυβέρνηση που πέταγε πέτρες στην Πρεσβεία κάθε χρόνο, παραμονές του Πολυτεχνείου. Αυτό δεν είναι απλά η μοίρα. Είναι η Νέμεσις για όλες τις ανοησίες της Αριστεράς.

Γι' αυτό ας φωνάξουμε όλοι τώρα «Μπαράκ προχώρα, σε θέλει όλη χώρα».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Μπαράκ προχώρα, σε θέλει όλη χώρα»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator