Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ για την παρουσία του Δημάρχου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

0Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στην έναρξη των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μη γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη.

Αν και ο επίσημος στόχος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, εντούτοις από τη μέχρι τώρα πορεία της (πχ ερωτηματολόγιο «Φούχτελ») είναι προφανές ότι πραγματικός σκοπός είναι να εξυπηρετήσουν ξένα και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα ιδιαίτερα στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και ενέργειας. Είναι διαφορετικό πράγμα η συνεργασία δήμων και περιφερειών της Ευρώπης και δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο.

Ενδεικτικές του κλίματος και της ανάπτυξης που πρεσβεύουν είναι και οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Οι Περιφέρειες θα πρέπει να μπορούν να δημιουργούν μόνοι τους ΣΔΙΤ και όχι να απευθύνονται στην κεντρική κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και οι Ελεύθερες Τελωνειακές Ζώνες»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχει πάρει επανειλημμένα ομόφωνες αποφάσεις κατά των σχεδίων αυτών και αυτό θα πρέπει να το θυμάται πάντα ο Δήμαρχός μας.

Ξυλόκαστρο, 7 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 07, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ για την παρουσία του Δημάρχου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator