Διαδικτυακό δηλητήριο

0



Το ίντερνετ, όπως όλες οι ανθρώπινες επινοήσεις, μπορεί να λειτουργήσει και για καλό και για κακό. Προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα της συγκέντρωσης πληροφοριών, τις οποίες σε προηγούμενες δεκαετίες δεν μπορούσαν να μάθουν ούτε οι επικεφαλής κρατών! Ο μέσος χρήστης δύναται να εκπαιδευτεί σε μια σειρά από επιστήμες και τέχνες αλλά και να «αυτοδημοσιευτεί». Δηλαδή, δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη να εκδώσει βιβλίο, περιοδικό ή εφημερίδα για να επικοινωνήσει με ευρείες μάζες και να διαδώσει τις ιδέες του. Οποιοσδήποτε βρίσκεται σε χώρα με δημοκρατικούς θεσμούς που διασφαλίζουν την ελευθερία της έκφρασης μπορεί να δημιουργήσει ένα ιστολόγιο ή λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ., facebook, twitter κ.λπ.) και να αρχίσει άμεσα να δημοσιοποιεί ό,τι βούλεται.

Υπάρχει, όμως, και η... άλλη όψη του φεγγαριού. Η σκοτεινή, εκείνη που είναι απεχθής και ανατριχιαστική. Στο διαδίκτυο όσο εύκολα διαδίδεται η πληροφορία με άλλη τόση ευκολία μεταδίδεται η νόσος που κουβαλούν διαταραγμένες προσωπικότητες στις ψυχές και τους νόες τους. Στην Ελλάδα του Μνημονίου αλλά και πριν από την επέλαση της οικονομικής κρίσης το Ιντερνετ αποτέλεσε έναν προσφιλή ψηφιακό τόπο δράσης κατά συρροήν δολοφόνων προσωπικοτήτων, μισανθρώπων, πλήρους ή μερικής απασχόλησης συκοφαντών, ημιπαραφρόνων που ειδικεύονται στις τερατολογίες και άλλων παρόμοιων προβληματικών ανθρώπων.

Ενα από τα πρόσφατα τρανταχτά παραδείγματα της χρήσης του διαδικτύου ως μέσου διάχυσης πνευματικού δηλητηρίου στην κοινωνία ήταν η περιπέτεια υγείας του Θάνου Πλεύρη. Το μίσος και η νοσηρότητα που χαρακτήρισαν ουκ ολίγες διαδικτυακές αναρτήσεις ιδεολογικών αντιπάλων του Θάνου Πλεύρη, που εκτόξευαν τη μια κατάρα μετά την άλλη εναντίον του, είναι πέραν πάσης περιγραφής.

Μόνο φόβο, δέος και αποτροπιασμό προκαλεί η ιδέα ότι υπάρχουν τόσα αποθέματα κακότητας, μισαλλοδοξίας, μοχθηρίας και φθόνου στην κοινωνία μας. Επίσης, κατά έναν εξωφρενικό τρόπο, μερικοί εκ των διαταραγμένων θρασύδειλων, που, καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, «εύχονταν» τα χειρότερα σ' έναν άνθρωπο που δεν τους έχει φταίξει σε τίποτα, θεωρούνται από ομάδες χρηστών «κορυφαίοι» διαμορφωτές άποψης!

Κοινωνική αρρώστια σε καλπάζουσα μορφή...

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Διαδικτυακό δηλητήριο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator