Η (αριστερή) Ελλάδα, ακομβίωτη, θα συνεχίσει να χασμουριέται;

0Όσο περνούν οι ώρες, απομυθοποιείται η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα. Μέσα από πολλές δηλώσεις, εκφράσεις και μορφασμούς και από τις δύο πλευρές, είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου ΗΠΑ είναι σημαντική λόγω της υπερδύναμης που εκπροσωπεί και της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.
Κανένας Πρόεδρος ΗΠΑ δεν επισκέπτεται καμία χώρα αν δεν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο που θέλει να κερδίσει. Καταλάβαμε, πως τον Μπαράκ Ομπάμα περισσότερο τον ενδιάφερε: μία λεκτική ανέξοδη αναφορά στο χρέος,  μία συντόμευση της διευθέτησης του Κυπριακού με μεσοβέζικη λύση και (ίσως) περαιτέρω εξοπλιστικά και στήριξη στις επιχειρήσεις στη Συρία, παρά οτιδήποτε άλλο.
Η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, κυρίως δια της εκπροσώπησης του Πρωθυπουργού δεν άδραξε την ευκαιρία – ως πρώην επαναστατικό κόμμα – για να διεκδικήσει δημόσια και διεθνώς τα δίκαια του λαού μας, συνεπεία της καταδυνάστευσης των παγκόσμιων οικονομικών συμφερόντων και των ομολογουμένων λαθών από το ίδιο το ΔΝΤ. Η αναφορά στη «λιτότητα» ακούγεται περισσότερο δημοσιογραφικά, παρά ως πολιτική θέση με συγκεκριμένες προτάσεις που δεν βρήκαν ανταπόκριση από τους δανειστές. Επιπλέον το μεταναστευτικό και το κυνήγι των εξοπλισμών της Ελλάδας, δεν ακούστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, επιτακτικά, ως ένα καρκίνωμα που πέφτει στις πλάτες ενός εξαθλιωμένου λαού.
Συμπεράσματα:
Είναι σαφές πως η Ελληνική αριστερή κυβέρνηση «ζούσε» για τη στιγμή που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλούσε για το χρέος. Και έγινε, το περιμέναμε, όμως αυτό δεν έγινε χωρίς να γίνει αναφορά σε ένα κράτος φιλικό στις επενδύσεις και την υφιστάμενη επιχειρηματικότητα. Δηλαδή ο Πρόεδρος ΗΠΑ είπε στον Αλέξη Τσίπρα το αυτονόητο, πως μείωση του χρέους δεν έχει νόημα αν δεν συνοδεύεται από μεταρρυθμίσεις στη γραφειοκρατία και σε άλλες παθογένειες. Άρα ο Αλέξης Τσίπρας πήρε κάτι, που έχει πολλούς αστερίσκους και προσκρούει στο βασικό ιδεοληπτικό ψυχαναγκασμό του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το κράτος Τέρας.
Είναι σε θέση αυτή η κυβέρνηση, έστω και αν η στήριξη για το χρέος και τη λιτότητα δεν έχει πρακτικά αποτελέσματα – θυμίζουμε πως την ίδια ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους δανειστές και το αμερικάνικο ΔΝΤ που δεν είναι καθόλου «χαλαρές» – να προπαγανδίσει υπέρ του εθνικού συμφέροντος σε διεθνές επίπεδο, την παρουσία του Ομπάμα στην Ελλάδα; Αμφιβάλουμε. Η προπαγάνδα θα γίνει για εσωτερική κατανάλωση και μόνο.
Όπως και να χει, ο Ομπάμα θα μιλήσει με φόντο την Ακρόπολη, και αυτό θα είναι μία ισχυρή εικόνα παγκοσμίων διαστάσεων, προς όφελος του τουρισμού μας.

Ακόμη όμως και αν αυτή η «αριστερή» κυβέρνηση, συνεχίσει να χασμουριέται ακομβίωτη και χύμα, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στα προβλήματα της κοινωνίας/οικονομίας, θα έχει δημιουργηθεί άθελά της, μία ισχυρή φωτογραφία του «πλανητάρχη» μπροστά στο σπουδαιότερο μνημείο του κόσμου. Και αυτό θα είναι, ίσως, το μόνο θετικό στοιχείο της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα.

Πηγή «Ο Κεντροδεξιός»
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η (αριστερή) Ελλάδα, ακομβίωτη, θα συνεχίσει να χασμουριέται;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator