Θέμα χρόνου η πτώση Τσίπρα, εκτιμούν στην Πειραιώς

0



«Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται, η ΝΔ αιφνιδιάζει και διευρύνει την επιρροή της» είναι η βασική παραδοχή της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ουσιαστικά προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν η κυβέρνηση συνεχίσει πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης και αλλού. «Εάν συνεχίσουν σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο οι κυβερνώντες θα είναι βαριά υπόλογοι για αντιδημοκρατικές εκτροπές που δεν θα μείνουν αναπάντητες από τη δημοκρατική ελληνική κοινωνία» είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς.

Η ηγεσία της Ν.Δ. αναδεικνύει σε όλο το μέγεθός του το μεγάλο πρόβλημα Δημοκρατίας που δημιουργούν στη χώρα οι αντιδημοκρατικές και καθεστωτικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης. Και όπως λένε στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, για πρώτη φορά μετά από το 1974 Κυβέρνηση με τις πράξεις της δημιουργεί πρόβλημα Δημοκρατίας, γεγονός που ανάγκασε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καλέσει το λαό σε εγρήγορση για να προστατεύσει όσα κατέκτησε με αγώνες τα τελευταία 42 χρόνια και κυρίως την ανεξαρτησία θεσμών όπως η Δικαιοσύνη η οποία, όπως έχει τονίσει ο ίδιος, αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε πολίτη σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

«Η Νέα Δημοκρατία δια του προέδρου της κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κατήφορο και θα αποτελέσει ανάχωμα δημοκρατίας» λένε ανώτερες κομματικές πηγές και προειδοποιούν την ομάδα του Αλέξη Τσίπρα: «Η Κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τη Δικαιοσύνη να πάρει την απόφασή της για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου Παππά ανεπηρέαστη και όχι υπό την απειλή νέας νομοθετικής ρύθμισης που θα ρίξει «μαύρο» στην ενημέρωση και θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις, οδηγώντας χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία».

Σύμφωνα με τα όσα συζητούν στα ενδότερα της Πειραιώς, η εμμονή της Κυβέρνησης σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ώστε μέσω αρεστών σε αυτήν αποφάσεις να ελέγξει και το τηλεοπτικό τοπίο, την έχει εγκλωβίσει σε μια πολιτική τυφλής σύγκρουσης, σε απανωτά λάθη και τελικά σε περαιτέρω απομόνωση από τον Ελληνικό λαό.

«Η εμμονή αυτή του κ. Τσίπρα δείχνει και το πραγματικό του πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που παραπέμπει σε άλλες αλήστου μνήμης εποχές, αφού προκειμένου να πετύχει το στόχο του, της παραμονής στην εξουσία πάση θυσία, δεν διστάζει να καταπατήσει το Σύνταγμα αλλά και να φέρει στην επιφάνεια παρακρατικές μεθόδους, που συνθλίβουν κάθε έννοια ευαισθησίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζουν κεντρικοί κομματικοί παράγοντες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει για την ηγεσία της Ν.Δ. αυτό που συνέβη προ ημερών στη Βουλή, όπου το Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκε από τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Π.χ. τη Δευτέρα, η Κυβέρνηση αιφνιδιάσθηκε από την πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ για προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Μέσα σε 24 ώρες οι μάσκες έπεσαν. Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να συναινέσει στην ψήφιση της προτεινόμενης από τη Ν.Δ. διάταξης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Και όπως λένε οι συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, η αυτοαποκαλούμενη Αριστερή Κυβέρνηση Τσίπρα απέρριψε μια τροπολογία - ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Παρέπεμψε στις «καλένδες» μια λύση που όφειλε η ίδια να είχε από καιρό προκρίνει. Γκρέμισε το μύθο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη το πρωίτο Μέγαρο Μαξίμου διαφήμιζε την επερχόμενη παρέμβαση του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Αιφνιδιάσθηκε, ωστόσο, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος προσερχόμενος στη Βουλή λίγο πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων για το θέμα του Ε.Σ.Ρ. ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. θα συναινέσει στη σύστασή του μόνο εάν επανέλθουν στη συγκεκριμένη Ανεξάρτητη Αρχή οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα αρμοδιότητες της.

Τι σημαίνει όλο αυτό το σκηνικό για τη Ν.Δ.; Η εκτίμηση των επιτελών της Πειραιώς είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο παρελθόν και πως στο συνέδριό του αποδείχθηκε ότι έχει μπει σε φάση διαρκούς συρρίκνωσης και επιστροφής σε ένα τμήμα του αρχικού πυρήνα στελεχών του της εποχής του 4%.

«Η επιχείρηση διεύρυνσης αποτυγχάνει, γιατί όλοι συνειδητοποιούν πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει οριστικά σε τροχιά αποδρομής. Συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας πολύ βαριάς στρατηγικής ήττας και ότι όσο ο χρόνος περνά ο εκλογικός ανταγωνισμός θα οδηγεί σε διαρκή απομείωση τον πολιτικό ρόλο που απέκτησε στα χρόνια της αντιμνημονιακής του ρητορείας» λένε κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. και υπογραμμίζουν ότι εκτός τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ανεπίστρεπτη πορεία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και οι εκλογές στους κοινωνικούς χώρους (π.χ. εκλογές ΓΣΕΒΕΕ), όπου η επιρροή του κυβερνητικού κόμματος συρρικνώνεται με δραματικό τρόπο.

Μ.Α.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θέμα χρόνου η πτώση Τσίπρα, εκτιμούν στην Πειραιώς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator