ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Άπαντες απόντες από την έκδήλωση για την Εθνική αντίσταση εκτός από δύο... με εθνικό φιλότιμο

0




Γιορτάστηκε χθες Κυριακή στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο η γιορτή της Εθνικής αντίστασης ,καθώς και η επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου .

Για τους νεότερους που πιθανό να μην γνωρίζουν το ιστορικό γεγονός ,η ανατίναξη της γέφυρας αποτελεί κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.

Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ ,κόβοντας την δυνατότητα ανεφοδιασμού του Ρόμελ στην Αφρική.

Δυστυχώς οι νεότεροι και ιδιαίτερα οι θεσμικοί παράγοντες απαξιώνουν με την απουσία τους τόσο σημαντικά γεγονότα με τεράστια σημασία όχι μόνο για τον τόπο μας ,αφού η επιχείρηση αυτή προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης και έδωσε κουράγιο στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Απογοητευτική ήταν χθες η παρουσία των θεσμικών και πολιτικών παραγόντων στην συγκεκριμένη εκδήλωση , με εξαίρεση τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιώργος Ψυχογιός και του Περιφερειακού σύμβουλου Απόστολου Παπαφωτίου που εκπροσωπούσε την Περιφέρεια .

Όλοι οι υπόλοιποι προφανώς τους "σκέπασε το πάπλωμα" ή ήταν με "αγκαλιά την σόμπα ", λόγο κρύου .Για το λόγο του αληθές η φωτογραφία δείχνει την παντελή απουσία όλων.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Άπαντες απόντες από την έκδήλωση για την Εθνική αντίσταση εκτός από δύο... με εθνικό φιλότιμο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator