Το πρώτο ολοκληρωμένο αναρριχητικό πεδίο στην Κορινθία είναι γεγονός! - Συνεργασία στην πράξη!

0
"Climb Corinthia" 
Ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού στην Κορινθία 
Focus: Τουρισμός Αναρρίχησης

Αγαπητοί/ες φίλοι/ες,

Ως δίκτυο τουρισμού Experience Corinthia, εφαρμόζοντας στην πράξη την φιλοσοφία μας "η Ισχύς εν τη Ενώσει" για την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού στην Κορινθία, μέσα από τη συλλογική δουλειά, τη στρατηγική, τη συνέπεια, τη μεθοδικότητα, τη συνεργασία & δουλεύοντας ώστε τα οφέλη να διαχέονται όσο το δυνατόν περισσότερο στην τοπική κοινωνία & τις επιχειρήσεις, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το πρώτο ολοκληρωμένο αναρριχητικό πεδίο στην Κορινθία είναι γεγονός.Όνομα Αναρριχητικού Πεδίου: Φρύγανη

Τοποθεσία: περιοχή Καίσαρι, Κεφαλάρι - Ορεινή Κορινθία

Διαδρομές: 48 (διαφόρων βαθμού δυσκολίας)

Web: www.facebook.com/climbfrygani/

Ευχαριστούμε όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς που συμμετείχαν και συνεργάστηκαν μαζί μας, ώστε αυτό το εγχείρημα να ολοκληρωθεί. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα όταν το όραμα γίνεται πράξη. Συλλογικά.

Την επόμενη χρονική περίοδο θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το εγχείρημα και το πλάνο για τα επόμενα βήματα του.

Σας ευχαριστούμε και πάλι.

Με εκτίμηση,
Έλενα Μαλακού
Δάφνη Μαυρομμάτη
Ασημίνα Παπαμήτρου
Σταύρος Κεφάλας
Οι πρώτοι οργανωμένοι επισκέπτες στο Αναρριχητικό Πεδίο Φρύγανη

Αρχές Νοεμβρίου, η σχολή αναρρίχηση του ΕΟΣ Αχαρνών χρησιμοποίησε το αναρριχητικό πεδίο Φρύγανη για να κάνει το εκπαιδευτικό της σεμινάριο. Στην ουσία, είναι η πρώτη οργανωμένη ομάδα αναρριχητών που κάνει χρήση του χώρου. Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες. Η ομάδα του Experience Corinthia ήταν εκεί και καλωσόρισε τους πρώτους μας επισκέπτες με τραχανόπιτα, σπιτικό κέικ και κουλουράκια! Γιατί η φιλοξενία και η αγάπη για αυτό που κάνεις, πρέπει να εκφράζεται κάθε στιγμή!

Οι πρώτοι ξένοι μεμονωμένοι αναρριχητές στη "Φρύγανη"


Χωρίς να έχουμε ξεκινήσει ακόμη το πλάνο προωθητικών ενεργειών, ήδη οι πρώτοι ξένοι μεμονωμένοι αναρριχητές χρησιμοποίησαν το νέο αναρριχητικό πεδίο μέσα στο Νοέμβριο! Δείτε τις φωτογραφίες και το κείμενο που ανάρτησαν στο Facebook!

Μετάφραση κειμένου:

"Τελευταία μέρα αναρρίχησης στην Κόρινθο στην Φρυγανη, ένα πολύ πρόσφατο πεδίο (ενός μήνα) με καμιά εκατοστή διαδρομές, εξοπλισμένες από τον Άρη Θεοδωρόπουλο και την παρέα του/εταιρεία, σε έναν βράχο κροκαλοπαγή όμοιο με τον Μετεώρων, αλλά με εξοπλισμό Καλύμνου! Χρειάζoνται κάποια περάσματα (?) καθώς κάποιες πέτρες σπάζουν ακόμα... αλλά θα επιστρέψουμε, αξίζει τον κόπο!"

Οι αναρριχητικές διαδρομές στο διεθνές web portal αναρρίχησης "The Crag"

Οι διαδρομές του Climb Frygani - Αναρριχητικό πεδίο Φρύγανη ανέβηκαν & στην μεγαλύτερη συμμετοχική ηλεκτρονική πλατφόρμα σε σχέση με την αναρρίχηση, όπου αναρριχητές αξιολογούν τις διαδρομές κάθε πεδίου! Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις διαδρομές (με πληροφορίες)

https://www.thecrag.com/climbing/greece/area/1013801256. . #Climb #Corinthia

Παρουσίαση του συμμετοχικού Project "Climb Corinthia" σε ημερίδα για τις στρατηγικές ανάπτυξης και προβολής προορισμού στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Είχαμε τη τιμή & τη χαρά να παρουσιάσουμε το project "Climb Corinthia" στο συνέδριο Αρχιτεκτονικής, City Branding & Τουρισμού "Στρατηγικές ανάπτυξης και προβολής τόπου" που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης το Σάββατο 29 Οκτωβρίου. Ως ένα εγχείρημα για την τουριστική ανάπτυξη σε έναν προορισμό που προήλθε από συνέργεια και συνεργασία επιχειρήσεων & φορέων! 


Από τη συνάντηση εργασίας του Local Focus Group του οργανισμού Experience Corinthia - Δεκέμβριος 2015, Ορεινή Κορινθία

Τουρισμός Περιπέτειας & Αναρριχητικός Τουρισμός
Ο εναλλακτικός τουρισμός, εκείνος δηλαδή που ξεφεύγει από το παραδοσιακό μοντέλο "ήλιος/θάλασσα", κερδίζει συνεχώς έδαφος παγκοσμίως. Το ταξίδι με σκοπό την αναρρίχηση θεωρείται από πολλούς αθλητικός τουρισμός, αλλά πιο συχνά περιγράφεται ως τουρισμός περιπέτειας (adventure tourism) ή/και ενεργητικός τουρισμός (active tourism). Οι μορφές αυτές του εναλλακτικού τουρισμού χαρακτηρίζονται από την ενασχόληση με κάποια φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, την ενεργό επαφή με τη φύση και την πολιτισμική επαφή ή ανταλλαγή με την τοπική κοινωνία στον εκάστοτε προορισμό.

Ο τουρισμός περιπέτειας είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού, παράλληλα με τον αυξανόμενο αριθμό τουριστών που επιλέγουν να κάνουν διακοπές σε περιόδους εκτός της υψηλής καλοκαιρινής σεζόν.

Στην Ευρώπη (για παράδειγμα στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία) τα οργανωμένα αναρριχητικά πεδία δέχονται ήδη μεγάλους αριθμούς επισκεπτών την άνοιξη και το φθινόπωρο. Στην Ελλάδα—με εξαίρεση την Κάλυμνο—η ανάπτυξη σωστά οργανωμένων αναρριχητικών πεδίων είναι ακόμα περιορισμένη, αν και η ποιότητα και ποσότητα των αξιοποιήσιμων βράχων είναι εξαιρετική.

Η οργάνωση νέων αναρριχητικών πεδίων σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, όπως η περιοχή της Κορινθίας, είναι εφικτή και ευνοϊκή για την τοπική οικονομία, και για το λόγο αυτό ως Experience Corinthia, στο πλαίσιο του εγχειρήματος "Climb Corinthia" το έχουμε βάλει ψηλά ως προτεραιότητα.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πρώτο ολοκληρωμένο αναρριχητικό πεδίο στην Κορινθία είναι γεγονός! - Συνεργασία στην πράξη!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator