Εκλεκτοί ραγιάδες, ιδανικοί αυτόχειρες..

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Τώρα που φανερώθηκε "καταμεσής της αγοράς", en plein air που θάλεγαν οι γάλλοι, "φόρα παρτίδα" που λέμε εμείς, καθαρά, ξάστερα και ξετσίπωτα, πως τούτος ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από πουθενά, καθώς και το τελευταίο προπύργιο μιάς αμυδρής ελπίδας, η Δικαιοσύνη, ξεπουλήθηκε χθες εν χορδαίς, οργάνοις και με δημοσιογραφική κάλυψη, ας δούμε αν, ο λαός έχει εντέλει ευθύνη που άφησε τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ, ή όπως λέει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής είναι αθώος και έχει δώσει δείγματα γραφής ηρωικά και ζόρικα.

Κατά το blog σαφώς και ο λαός έχει ευθύνη. Και μάλιστα τεράστια. Ίσως την μερίδα του λέοντος της ευθύνης.
Αρχής γενομένης απ' το βόλεμα της τριακονταετίας του ΠαΣοΚ με τα φούμαρα και τις μίζεςτου (ναι, ναι κι ο λαός πήρε μίζες με την μορφή των συνεχών αυξήσεων, της καθιέρωσης και θεσμοθέτησης της λαμογιάς, των διορισμών, των αργομισθιών, των υπερ-πρόωρων συντάξεων, τον ανεξέλεγκτο από εφορία και δικαιοσύνη πλουτισμό, και άλλα πολλά, αφού βλέπετε για να στηθεί το παιχνίδι της διαφθοράς δεν χρειάζεται μόνον αυτός που θα "λαδώσει", αλλά κι αυτός που είναι πρόθυμος να "λαδωθεί" και στην συγκεκριμένη περίοδο ο λαός φάνηκε κάτι παραπάνω από πρόθυμος), μέχρι το άκρο άωτο της ευθύνης που είναι η επανεκλογή των τάχα αριστερών, πολιτικών απατεώνων, και επιβράβευση όλων των προηγούμενων μνημονιακών-δωσιλογικών κυβερνήσεων, με μιά σύνθεση του κοινοβουλίου κατά 90% -αν όχι 100%- μνημονιακή και μέχρι την χθεσινή συνάντηση ενός ξεφτιλισμένου πρωθυπουργού με μιά ξεφτιλισμένη "ηγεσία" της Δικαιοσύνης, κι αφού πρώτα προχθέςδάρθηκαν καλά-καλά συνταξιούχοι και γέροντες, και στήθηκαν κλούβες για να μην μπορέσουν να προσεγγίσουν ούτε σε απόσταση οπτικής επαφής το Δικτατορικό Μέγαρο και χωρίς αυτά τα δύο τελευταία γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών να έχουν προκαλέσει την κατεδάφιση της πλατείας Συντάγματος όπως πραματικά θα έπρεπε, ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΕΣ.

Ισχυρίζεται -και προφανώς πιστεύει, αφού πρόκειται για αξιόπιστο πρόσωπο- η πρώην Πρόεδρος της Βουλής πως ο λαός έδωσε ισχυρά δείγματα ανατρεπτικής γραφής καιεπαναστατικής διάθεσης, τόσο όταν πρωτοέφερε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 την "αριστερή" τούτη κυβέρνηση, όσο, κυρίως, με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Το blog όμως ξέρει να πει πως όταν κάποιος ρισκάρει να ψηφίσει κάτι εντελώς καινούργιο για κυβέρνηση, καθώς και κυρίως όταν σε πείσμα εκβιασμών, προπαγάνδας και απειλών, με πόνο ψυχής και εγνωσμένα με το αίμα του, υπογράφει, και πετάει στα μούτρα του συστήματος ένα μεγαλειώδες "ΟΧΙ", δεν υφίσταται μετά "σοκ" όταν του κάνουν το "ΟΧΙ", "ΝΑΙ", ούτε τρέχει με την ουρά στα σκέλια να ξαναψηφίσει αυτόν που τον εξαπάτησε, παρά ορμάει και λυγίζει σίδερα και δαγκώνει καρούτζους (λαιμούς) μέχρι να δικαιωθεί και μέχρι να γίνει σεβαστή η απόφασή του.

Αυτό κάνει ένας λαός άξιος, και αξιοσέβαστος από εχθρούς και φίλους.
Ο,τιδήποτε άλλο φέρνει μαζί του βαρύτατες και καταδικαστικές ευθύνες, ιδίως όταν πιά δεν πρόκειται για έναν λαό που τελεί σε άγνοια και ζει σε ροζ συννεφάκια, παρά για έναν λαό πολτοποιημένο και πνιγμένο μέσα στο ίδιο του το αίμα.

Το blog λέει και φρονεί πως δεν είμαστε άξιοι να σωθούμε.
Δεν πρέπει να σωθούμε.
Ίσως να είναι προτιμότερο, ίσως να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους άλλους λαούς με τον χαμό μας, με το να γίνουμε το παράδειγμα προς αποφυγή.

Και ίσως έτσι να αναιρέσουμε και το αποτέλεσμα του πειράματος που κάνει η Παγκοσμιοποίηση, με πρώτο πειραματόζωο εμάς και στόχο όλους τους άλλους λαούς..

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκλεκτοί ραγιάδες, ιδανικοί αυτόχειρες.."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator