Σκάνε... κι άλλες βενεζουελάνικες βόμβες

0



Μετά από την αποκάλυψη του Antinews για το ταξίδι του Παππά στη Βενεζουέλα και αυτούς που τον συνόδευαν σ' εκείνο το ταξίδι, σήμερα ήρθαν στο φως και αυτά που εμείς γράψαμε πρώτοι. Ότι δηλαδή ο υπουργός Επικρατείας συνοδευόταν βεβαίως από τον δικηγόρο των off shore Αρτέμιο Αρτεμίου ο οποίος φέρεται να είναι δικηγόρος και εκπρόσωπος της εταιρείας Μότορ Οϊλ του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Εκεί πήγαν, όπως αποκαλύπτεται για να συζητήσουν στο πλαίσιο του προγράμματος «τρόφιμα αντί πετρελαίου». Τον αδικήσαμε τον Παππά, δεν ήθελε να αγοράσει πιπεριές Καράκας. Πήγε να πουλήσει ελληνικά προϊόντα με αντάλλαγμα πετρέλαιο. Ήταν άλλωστε 2013 και το Grexit ήταν βασική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Ετοιμάζονταν οι αριστεροί να κλείσουν τα σύνορα, οπότε θα έπαιρναν... συντροφικό πετρέλαιο σε καλή τιμή.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, λένε ότι στην αντιπροσωπεία αυτή, καθαρά κομματική με τη συμμετοχή ενός δικηγόρου που ήξερε από υπεράκτιες (κι αυτό πρέπει να ερευνηθεί), συμμετείχε και η Μότορ Οϊλ, μια πετρελαϊκή εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων.

Να θυμίσουμε ότι από εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να διαφαίνεται μια διακριτική στήριξη της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον ΣΥΡΙΖΑ, φαινόταν άλλωστε και σε έντυπα που στηρίζει η οικογένεια αλλά και στο Star.

Η οικογένεια είχε εγκαταλείψει την παραδοσιακή δεξιά, έπαιρνε αποστάσεις από αυτήν και προσέγγιζε τους αριστερούς που έρχονταν φουριόζοι. Είναι πάντως απορίας άξιον πώς ένας άνθρωπος όπως ο Βαρδινογιάννης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες επιχειρηματίες πείστηκε από κάτι ημίτρελα παιδιά που έκαναν βόλτες στη Βενεζουέλα για να δουν πώς λειτουργεί εκεί το σοσιαλιστικό πείραμα του Τσάβες. Θυμίζουμε επίσης ότι λίγους μήνες μετά η οικονομία κατέρρευσε και τα ράφια των σούπερ μάρκετ άδειαζαν.

Πώς λοιπόν η Μότορ Οϊλ πήγε σ' εκείνη την καθαρά κομματική αποστολή και τι επεδίωκε; Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όμως, τον Ιούλιο του 2015, μετά από την κωλοτούμπα με το μνημόνιο, μια άλλη, επίσημη αυτή τη φορά αποστολή με επικεφαλής τον Γιώργο Τσίπρα, ξάδερφο του πρωθυπουργού, πήγε στο Καράκας. Μαζί με τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, που πήγαν για να διευρύνουν τη συνεργασία με την κυβέρνηση Μαδούρο υπήρχε και ένα ακόμη γνώριμο πρόσωπο. Μα φυσικά ο δικηγόρος Αρτέμιος Αρτεμίου, πανταχού παρών στα όσα συμβαίνουν στο εξωτικό... μέρος που λέγεται Βενεζουέλα και άγνωστο πόσες off shore φιλοξενεί.

Στην αποστολή λοιπόν υπάρχουν και τα ΕΛΠΕ που υπέγραψαν και μνημόνιο συνεργασίας, πιθανότατα για την αγορά φθηνού πετρελαίου. Κάτι που βεβαίως δεν ισχύει διότι ούτε καλό είναι το πετρέλαιο του συντρόφου Μαδούρο, ούτε μπορεί να μεταφερθεί με μικρό κόστος από εκεί στην Ελλάδα. Γι' αυτό και δεν είδαμε ποτέ καραβιές με πετρέλαιο να έρχονται στη χώρα μας.

Άγνωστος είναι ο ρόλος του κ. Αρτεμίου, αν ήταν δηλαδή εκπρόσωπος της Μότορ Οϊλ ή δρούσε κατά μόνας. Γιατί αν είναι το πρώτο και πάλι δημιουργούνται ερωτήματα για τις επιλεκτικές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Πραγματικά αγνοούμε τι έγινε σ' αυτά τα ταξίδια, ποιο ήταν το αποτέλεσμα, αν η Ελλάδα κέρδισε κάτι από αυτό. Όμως, αναρωτιώμαστε αν έχουν συμβεί όλα όσα φημολογούνται. Όπως για παράδειγμα αν υπάρχει όχι μία αλλά δύο υπεράκτιες εταιρείες που θα πληγώσουν ανεπανόρθωτα την... ευαίσθητη αριστερή ψυχή.

Επίσης, μήπως θα πρέπει να περιμένουμε μια βόμβα εξ Αμερικής από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Βενεζουέλας ο οποίος έχει αυτομολήσει και βρίσκεται στις ΗΠΑ; Λένε ότι έχει ο ίδιος χαρτιά με τις χρηματοδοτήσεις του καθεστώτος σε αριστερά κόμματα ανά την υφήλιο προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα του σοσιαλισμού που κυριεύει όλο τον πλανήτη.

Και το τρίτο ερώτημα αφορά τον ίδιο τον κ. Βαρδινογιάννη. Αν τελικά είναι αυτό που λέει ο λαός... κοψοχέρης που στήριξε τον Τσίπρα και τώρα βλέπει να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Και θα γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα όταν σκάσουν οι... βενεζουελάνικες βόμβες.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σκάνε... κι άλλες βενεζουελάνικες βόμβες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator