Επίσκεψη Ομπάμα: Ένα τίποτα... με μπόλικο καθόλου

0



Ας αφήσουμε στην άκρη αυτόν τον επαρχιωτισμό που αποπνέει αυτή η χώρα. Που αναζητά τους «Έλληνες» που έχει δίπλα του κάποιος Αμερικανός ή άλλος ηγέτης και που πιστεύει ότι έτσι θα λύσει τα προβλήματά της.

Ας ξεχάσουμε και το γεγονός ότι ψάχνουμε να βρούμε σωτηρία από τους ξένους και δεν κάνουμε αυτά που πρέπει για να γίνουμε ισχυροί και να μην έχουμε κανέναν ανάγκη. Είναι ένα διαχρονικό κόμπλεξ που απορρέει από το γεγονός ότι πιστεύουμε πως είμαστε το κέντρο του κόσμου και όλοι μας χρωστάνε αλλά εμείς τίποτε στους εαυτούς μας και στην πατρίδα μας.

Αυτά είναι πράγματα που ίσως δεν διορθώνονται, τουλάχιστον έτσι εύκολα. Όμως, η εικόνα του χωριάτη που υποδέχεται το «αφεντικό», όπως αυτή που παρουσιάστηκε σήμερα με τον Ομπάμα, δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο απ' όλα τα κόμπλεξ.

Μια αριστερή κυβέρνηση που έκαιγε σημαίες και έβριζε τους Αμερικανούς κι ένας πρωθυπουργός που έκανε καταλήψεις κατά των ΗΠΑ είναι σίγουρο ότι θα έχει πρόβλημα αντιμετώπισης ενός τέτοιου γεγονότος. Ακόμη κι αν ο Αμερικανός πρόεδρος είναι απερχόμενος και ελάχιστη σημασία έχει για το τι θα πει και πώς.

Όμως, μια σειρά από γεγονότα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα... γελοιότητας. Από το χαλί που στρώθηκε στραβά στο αεροδρόμιο, μέχρι τον... ενικό του Τσίπρα. Και από την εμφανή αμηχανία του πρωθυπουργού απέναντι στο επικοινωνιακό «τέρας» μέχρι τον Πάνο Καμμένο να πανηγυρίζει σαν γύφτικο σκεπάρνι γιατί ο Ομπάμα τον... προσκύνησε. Έπειτα από αυτό μάλλον ο ακομβίωτος στρατηγός μπορεί να πάρει σύνταξη και να διηγείται στα παιδιά του τα μεγαλεία.

Μια εικόνα που μας προσβάλλει ως έθνος, όχι ότι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι κι εμείς οι ίδιοι για την κατάντια της πατρίδα μας. Αλλά όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και ο υπουργός Άμυνας ειδικά δείχνουν μια εικόνα κακόμοιρου και κοιτούν με δέος τον Πλανητάρχη τότε ο γιαλός είναι στραβός.

Και τότε θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να αλλάξει η κακή εικόνα. Όσο για τις υποσχέσεις για το χρέος, τα έχουμε πει όλα. Ο Ομπάμα μπορεί να λέει αυτά που θέλει, τζάμπα είναι και σε κανέναν δεν κοστίζουν. Δυστυχώς άργησε να έρθει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα. Άλλωστε, μέσα στα χρόνια της βαθιάς κρίσης στη χώρα μας μπορούσε αν ήθελε ο Ομπάμα να παρέμβει και να δώσει λύσεις. Δεν το έκανε τότε, γιατί να μπορεί να το κάνει τώρα που παίρνει σύνταξη;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επίσκεψη Ομπάμα: Ένα τίποτα... με μπόλικο καθόλου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator