Η σύνταξη μετατρέπεται σε… χαρτζιλίκι! Επικουρικές συντάξεις από 16 έως 80 ευρώ

0Τσεκούρι στο τσεκούρι πέφτει στις επικουρικές συντάξεις και σχεδόν 260.000 συνταξιούχοι θα δουν την σύνταξή τους να μετατρέπεται σε … φιλοδώρημα.

Οι περικοπές αγγίζουν το 80% και λόγω των αναδρομικών μειώσεων κατά 50 ευρώ που θα δουν στις αποδοχές τους περισσότεροι από 260.000 συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, οι επικουρικές που θα πληρωθούν σε δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους θα είναι ρέστα από σύνταξη με ποσά της τάξης των 16 ευρώ, των 29,90 ευρώ και των 58,46 ευρώ καθώς σε μεγάλο ποσοστό οι επικουρικές είναι κάτω από τα 100 ευρώ! Ολες οι επικουρικές που είχαν μικτό άθροισμα πάνω από 1.300 ευρώ με τις κύριες συντάξεις μειώνονται με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιουνίου 2016.

Σύμφωνα με τον Κώστα Κατικο για τον «Ελεύθερο Τύπο», οι συντάξεις που μετά τη μείωση δεν έπεφταν κάτω από τα 1.300 ευρώ, τώρα πέφτουν στα 1.250 ευρώ μικτά λόγω των αναδρομικών περικοπών μικτά, που σημαίνει 1.070 ευρώ καθαρά (μετά την εισφορά ασθένειας, την κράτηση υπέρ ΑΚΑΓΕ και το φόρο).

Έως και 12 μήνες

Ο Ελεύθερος Τύπος εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα πολλές περιπτώσεις συνταξιούχων (σ.σ.: όλες με ονοματεπώνυμο) στις οποίες οι επικουρικές Νοεμβρίου πέφτουν στα «τάρταρα» και θα μείνουν στο ίδιο ύψος για άλλους 2 ως 12 μήνες, ανάλογα με την οφειλή που έχουν χρεώσει από την αναδρομική περικοπή το ΕΤΕΑ και τα άλλα Ταμεία.

Οι μειώσεις που επιβλήθηκαν στους 260.000 και πλέον δικαιούχους επικουρικών με άθροισμα πάνω από 1.300 ευρώ (μικτά) με την κύρια σύνταξη δεν περιελάμβαναν τις αναδρομικές κρατήσεις που αντιστοιχούν από την 1η Ιουνίου του 2016 και μετά. Αυτές οι κρατήσεις όμως πέφτουν στις συντάξεις από την πληρωμή της 2ας Νοεμβρίου και θα είναι κατ’ ελάχιστο 50 ευρώ από κάθε επικουρική σύνταξη.

Το διάστημα που οι συνταξιούχοι θα έχουν αυτή την έξτρα -αναδρομική- μείωση έχει να κάνει με το μήνα που πληρώθηκαν τη νέα επικουρική τους σύνταξη με τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου για το ασφαλιστικό (ν. 4387/2016).

Ανά κατηγορία

Οι περικοπές επεβλήθησαν κατά κύματα και κατά ομάδες συνταξιούχων τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Για παράδειγμα:

* Οι συνταξιούχοι με επικουρική από το Δημόσιο είχαν μείωση τον Αύγουστο και επομένως τους χρεώνουν με αναδρομικές περικοπές των 50 ευρώ επιπλέον για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

* Οι συνταξιούχοι με επικουρική από το ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ), το Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ) και άλλους φορείς είχαν μείωση τον Σεπτέμβριο και επομένως τους χρεώνουν με αναδρομικές περικοπές των 50 ευρώ επιπλέον για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

* Οι συνταξιούχοι με επικουρική από το ΝΑΤ, τα Ταμεία Βενζινοπωλών, Αρτοποιών και άλλους φορείς είχαν μείωση τον Οκτώβριο και επομένως τους χρεώνουν με αναδρομικές περικοπές των 50 ευρώ επιπλέον για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η σύνταξη μετατρέπεται σε… χαρτζιλίκι! Επικουρικές συντάξεις από 16 έως 80 ευρώ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator