Παραδίδεται το τελευταίο κομμάτι του Μορέα, ο Περιμετρικός δακτύλιος της Καλαμάτας μήκους 11,5 χιλιομέτρων

0



Από την Πελοπόννησο θα ξεκινήσει η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, καθώς, εντός των ημερών, αναμένεται να παραδοθεί το τελευταίο κομμάτι του Μορέα, ο Περιμετρικός δακτύλιος της Καλαμάτας μήκους 11,5 χιλιομέτρων. Το έργο είναι προγραμματισμένο να τελειώσει μέχρι τα τέλη του μήνα, με το σχεδιασμό να προβλέπει την τμηματική παράδοσή του.

Σε πρώτη φάση 7,5 χλμ από την Θουρεία Μεσσηνίας έως τον κόμβο της Καλαμάτας και στην συνέχεια τα υπόλοιπα από τον κόμβο της περιοχής έως το τέλος του δρόμου. Με την παράδοση του έργου, πέφτει η αυλαία στο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, μήκους περίπου 200 χλμ μαζί με τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη, τον μοναδικό αυτοκινητόδρομο εξ ολοκλήρου «ελληνικών συμφερόντων».

Στην εταιρεία παραχώρησης το 71,6% ελέγχει ο Άκτωρας, 15% η J&P Αβαξ η οποία μπήκε εκ των υστέρων στο έργο, τηρώντας την αρχική συμφωνία που φαίνεται να υπήρξε για τον οδικό άξονα και το 13,3% η Ιντρακάτ. Ο Μορέας είναι από τις πρώτες παραχωρήσεις της φουρνιάς έργων Σουφλιά που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 2007 ακολουθώντας μια ικανοποιητική πορεία.

Το παράδοξο ήταν ότι το έργο σταμάτησε σε διαφορετικό χρόνο από τους άλλους αυτοκινητόδρομους και χρειάστηκε αναθεώρηση της σύμβασης για να ξεμπλοκάρει πέρσι το Δεκέμβριο. Το δημόσιο μάλιστα χορήγησε πρόσθετες εγγυήσεις ύψους 330 εκατ. ευρώ στις τράπεζες με την διασφάλιση ότι τα δάνεια της εταιρείας παραχώρησης θα μπορούν να εξοφληθούν, ακόμη και αν υποχωρήσει η κυκλοφορία του δρόμου.

Είχε προηγηθεί στα μέσα του καλοκαιριού η ολοκλήρωση του Λεύκτρο - Σπάρτη που είχε εγκαινιαστεί από τον υπουργό Υποδομών Χρίστο Σπίρτζη και η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της χαμηλής κυκλοφορίας.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παραδίδεται το τελευταίο κομμάτι του Μορέα, ο Περιμετρικός δακτύλιος της Καλαμάτας μήκους 11,5 χιλιομέτρων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator