Οι αμαρτωλές offshore του Θέμου Αναστασιάδη

0



Ο Θέμος Αναστασιάδης κράτησε για άλλη μια φορά ψηλά το λάβαρο του αντιΣΥΡΙΖΑ και αντιΤσίπρα "αγώνα" της διαπλοκής με το ρεπορτάζ για τις offshore εταιρείες το οποίο παρέσυρε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη σε ένα πρωτοφανές Βατερλώ στην Βουλή, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης που διεξήχθη.

Όπως εξάλλου γράψαμε, ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν εξοργισμένος τόσο με τον εκδότη του Πρώτου Θέματος, όσο και με τους συνεργάτες του για την συντριβή που σίγουρα θα κοστίσει πολύ στη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θέμος Αναστασιάδης, όμως, που κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση και προσπαθεί να αποδομήσει - ανεπιτυχώς - το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει βεβαρυμένο παρελθόν, παρελθόν με offshore και κότερα.

Πρέπει λοιπόν να υπενθυμιστεί εκείνη η έρευνα του ΣΔΟΕ που είχε εντοπίσει εντόπισε 5 offhsore εταιρίες οι οποίες φέρονταν να σχετίζονται με δραστηριότητες του Θέμου Αναστασιάδη.

Εκτός όμως από τις offshore, ο Θέμος Αναστασιάδης σχετιζόταν με δύο κότερα, τα οποία είχαν απασχολήσει τις έρευνες του ΣΔΟΕ, πάντοτε σύμφωνα με σχετικά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα. Όπως ανέφεραν τα σχετικά ρεπορτάζ και οι αποκαλυπτικές έρευνες  το ένα έφερε το όνομα του πατέρα του και το άλλο της μητέρας του. Δημοσιεύματα του Τύπου της Χαλκίδας είχαν κάνει αναφορές στο «επιβλητικό» σκάφος του κ. Αναστασιάδη.

Όμως το όνομα του Θέμου Αναστασιάδη και το Πρώτο Θέμα έχουν εμπλακεί και στην υπόθεση των φερόμενων ως εκβιαστών που φέρονται επίσης να συνδέονται με τη ΝΔ και προκάλεσε πολιτικό σεισμό.

Θυμίζουμε ότι μάρτυρας στην αγοραπωλησία μετοχών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εμφανίζεται ο Παναγιώτης Μουσσάς, ένας εκ των φερόμενων ως μελών του κυκλώματος εκβιασμών σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων.

Όπως είχε αποκαλυφθεί πριν από καιρό  ο Αναστάσιος Πάλλης («γνωστός» μεταξύ άλλων για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, του ΟΤΕ κτλπ.), κατείχε το 40% της μεγαλύτερης κυριακάτικης εφημερίδας, «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ κάποια στιγμή, ο Αναστάσιος Πάλλης εμφανίζεται να πουλάει τις μετοχές του στο δημοσιογράφο και εκδότη της οικονομικής εφημερίδας «ΑΞΙΑ», Αντώνη Πίκουλα.

Στο συμφωνητικό της αγοραπωλησίας των μετοχών που φέρει τον τίτλο «DEED OF TRANSFER OF SHARES» ο Πίκουλας φαίνεται να αποκτά 500 μετοχές από τον Αναστάσιο Πάλλη.

Τα σχετικά ρεπορτάζ είχαν θέσει καίρια ερωτήματα, όπως σε ποιον ανήκουν τελικώς οι μετοχές, εάν πραγματικά ο Πίκουλας είναι ο αγοραστής ή εάν επρόκειτο για ένα συμβόλαιο εξασφάλισης του Βίκτωρα Ρέστη απέναντι στον Πάλλη ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν, κρατούσε τις δικές του μετοχές στο «Πρώτο Θέμα».

Η πραγματικότητα είναι απλή. Στην εν λόγω συναλλαγή μετοχών, ο Παναγιώτης Μουσσάς εμφανίζεται ως μάρτυρας μαζί με το Σωτήρη Πίκουλα, συγγενή του εκδότη της εφημερίδας «Αξία» Αντώνη Πίκουλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Μουσσάς, εμφανιζόταν έως και το Νοέμβριο του 2015 ως σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «ΑΞΙΑ».

Η υπόθεση με τη σύλληψη του Μουσσά για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιασμού δημοσιογράφων σε βάρος Δημοσίων Οργανισμών, Τραπεζών και επιχειρήσεων, βάζει σε κάθε περίπτωση επί τάπητος το ζήτημα σε ποιον ανήκει το 40% της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Είναι αδιανόητο ένα μέσο ενημέρωσης να φέρεται να ανήκει σε μια offshore εταιρία και κανένας να μη γνωρίζει ποιες είναι οι σχέσεις των μετόχων αυτής, με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα.

Αυτά για αρχή...

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι αμαρτωλές offshore του Θέμου Αναστασιάδη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator