Δεν πέφτει μαύρο στα κανάλια, αντισυνταγματικός ο Νόμος Παππά, “επιστρέφει” το MEGA!

0Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή είναι δεδομένη η απόφαση για αντισυνταγματικότητα του Νόμου Παππά! Aυτό σημαίνει ότι δεν πέφτει μαύρο στα κανάλια και ότι “επιστρέφει” το MEGA!

Το περιτύλιγμα της απόφασης όμως είναι αυτό που έχει σημασία κι εκεί θα υπάρξει μια Σολομώντειος Λύση.

Γράφει λοιπόν η έγκυρη Ιωάννα:

-Δεδομένη, εκτός απροόπτου, την αντισυνταγματικότητα του νόμου και την ανάθεση στο εξής των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να κλείσουν κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια, δεν μπορεί δηλαδή έως ότου συγκροτηθεί και επιληφθεί των θεμάτων το ΕΣΡ να πέσει μαύρο.

Σκληρή μάχη προκειμένου να οριστικοποιηθεί η απόφαση της διάσκεψης της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας δίδεται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαφορετική προσέγγιση για το εύρος και κυρίως στις συνέπειες της κρίσης του δικαστηρίου, η πλειοψηφία του οποίου έχει διαμορφωθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η πλειοψηφία των μελών της διάσκεψης έχει εκφράσει άποψη υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Με βάση αυτή την παραδοχή περί αντισυνταγματικότητας ανώτατοι δικαστικοί τάσσονται υπέρ της άποψης ότι πρέπει, με βάση ευχέρειες που δίδει ο Κανονισμός του ΣτΕ στο δικαστήριο, να δοθεί προθεσμία ολίγων μηνών, ώστε να συγκροτηθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το οποίο στο εξής – κατά την απόφαση- θα έχει την αρμοδιότητα να ρυθμίζει τα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
 
Κατά τη θέση των συγκεκριμένων δικαστικών το ΕΣΡ που αναμένεται προσεχώς να συγκροτηθεί θα αναλάβει το βαρύ και δύσκολο έργο να αποφανθεί τί απ΄ όσα έγιναν μέχρι σήμερα μπορούν να παραμείνουν και τί βελτιώσεις και διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν ώστε οι συνταγματικές διατάξεις να εφαρμοστούν πλήρως και σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

Υπάρχουν όμως και ανώτατοι δικαστικοί που τοποθετούνται διαφορετικά, εκφράζοντας την άποψη, ότι η κρίση περί αντισυνταγματικότητας και η ανάθεση στο εξής των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, πρέπει να σηματοδοτεί την απόλυτη ακύρωση του νόμου Παππά και ως εκ τούτου την ουσιαστική κατεδάφιση του νόμου και των συνεπειών που έχουν παραχθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Πάντως με δεδομένη, εκτός απροόπτου, την αντισυνταγματικότητα του νόμου και την ανάθεση στο εξής των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να κλείσουν κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια, δεν μπορεί δηλαδή έως ότου συγκροτηθεί και επιληφθεί των θεμάτων το ΕΣΡ να πέσει μαύρο.

Σε σχέση όμως με άλλα μείζονος σημασίας θέματα, τί θα γίνει με τα κανάλια που έχουν άδεια και έχουν κανάλι ανοικτό η εκείνα που έχουν άδεια αλλά δεν έχουν ακόμα εκπέμψει, η μία η άλλη εκδοχή της απόφασης αναμένεται να έχει καθοριστική επιρροή.

Αν δοθεί προθεσμία και δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων, τότε οι άδειες που έχουν δοθεί δεν ακυρώνονται με τη μία, και το ΕΣΡ θα κληθεί να αποφανθεί για θέματα όπως ο αριθμός των αδειών και πολλά άλλα.

Σε αντίθετη περίπτωση, που περάσει η σκληρή γραμμή, δηλαδή κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος χωρίς να υπάρξουν ευχέρειες διορθωτικών κινήσεων τότε τίποτα δεν ισχύει απ΄ όσα η διαγωνιστική διαδικασία έχει προκαλέσει και όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.

Πάντως, υπάρχει και μικρή πιθανότητα η απόφαση να μην εκδοθεί σήμερα και να υπάρξει και νέα διάσκεψη.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν πέφτει μαύρο στα κανάλια, αντισυνταγματικός ο Νόμος Παππά, “επιστρέφει” το MEGA!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator