H αλήθεια πονάει!

0



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε εδώ στο Antinews τον έντονο διάλογο που ξεκίνησε σχετικά με την κατάρρευση της αστικής δημοκρατίας, τα λάθη ή τις αποτυχίες του Αντώνη Σαμαρά, την «χαλαρή» στα όρια του εκνευρισμού αντιπολίτευση του Κυριάκου και την επανεμφάνιση ορισμένων «κορακιών» που αφού κατέστρεψαν τη ΝΔ του Σαμαρά τώρα δίνουν συμβουλές στη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Καλοδεχούμενες οι απόψεις όλων, Σαμαρικών, Μητσοτακικών, ανεξάρτητων ή ακόμη και... σκισμενοκαλτσονάκηδων. Υπάρχουν κι αυτοί που θυμούνται ότι είναι Νεοδημοκράτες μόνο όταν το κόμμα είναι σε πορεία εξουσίας. Όταν είναι στα κάτω της η ΝΔ κρύβονται και εμφανίζονται μόνο αν είναι να βγάλουν κανένα ξεροκόμματο.

Κατ' αρχάς σύντροφοι να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Έγραψε κάποιος «site στιγματισμένο Σαμαρικό». Τι λέτε ρε παιδιά; Το site είναι στιγματισμένο μόνο... αντινιουζικό και τίποτε άλλο. Από την αρχή είπαμε ότι θα γράφουμε ό,τι γουστάρουμε και όποιον πιστεύουμε ότι κάνει καλό στην πατρίδα. Αν αυτός ήταν ο Σαμαράς καλώς, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να μιλήσουμε και για τα λάθη που έκανε. Τι δηλαδή; Επειδή ο εγκληματίας Τσίπρας τον... δικαίωσε εμείς θα κάνουμε «αβαβά» στους Μουρούτηδες και τους λοιπούς συμβούλους που κατέστρεψαν τον Σαμαρά τότε που αποφάσισε να κάνει ανασχηματισμό και να βάλει μέσα τη σάρα και τη μάρα;

Να μην μιλήσουμε για την αποτυχία του να πολεμήσει τον λαϊκισμό, μέσα κι έξω από την Νέα Δημοκρατία; Να μην πούμε ότι ανέβαλε συνεχώς τη διάλυση της ΝΔ και τη δημιουργία ενός κόμματος που θα έλεγε την αλήθεια και θα είχε ως βασικό στόχο να είναι «καθαρό» από λαϊκιστές, καραμανλικούς και άλλους που τελικά έφεραν το κόμμα στο να χάσει τρεις φορές από τον Τσίπρα;

Δηλαδή πρέπει να πιούμε το νερό της λήθης αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τα λάθη και τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα αλλιώς δεν υπάρχει καμιά σωτηρία για την κεντροδεξιά παράταξη;

Δηλαδή δεν απέτυχε ο κ. Σαμαράς να βάλει στην άκρη όλους εκείνους που τον οδήγησαν στον άκρατο λαϊκισμό του καλοκαιριού του 2014, τότε που έλεγε ότι θα βγει από τα μνημόνια και θα σαρώσει τις αγορές; Τότε που η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν έβαλε στην κυβέρνηση τους Γιακουμάτους ή την Βούλτεψη και τον Χαρδούβελη;

Δεν αμφισβητεί κανείς το έργο που προσέφερε στην πατρίδα ο Σαμαράς. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι μεγάλος πατριώτης κι ότι πλήρωσε δυσανάλογα από την προσφορά του. Κατάφερε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά, αλλά έκανε και τραγικά λάθη. Τελεία και παύλα κι ας μη θίγονται πραγματικοί και γιαλαντζί Σαμαρικοί όταν λέμε αλήθειες.

Αλήθεια.... ποιος θα μιλήσει για την αλήθεια; Αυτήν που ο ελληνικός λαός ζητά μετ' επιτάσεως; Στη ΝΔ δεν βλέπουν τις δημοσκοπήσεις πέραν της παράστασης νίκης; Ο ιδανικός για να κυβερνήσει είναι ο κανένας λέει ο κόσμος και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν εμπιστεύονται κανέναν, ούτε τον Μητσοτάκη που υποτίθεται ότι φέρνει το καινούργιο στην πολιτική σκηνή. Και ξέρετε και κάτι ακόμη όλοι εσείς που θίγεστε γιατί σαν πονάει η αλήθεια; Οποιος πολιτικός ή μη πει στον κόσμο την πραγματική αλήθεια, του καταθέσει την ψυχή του και καταφέρει να τον πείσει ότι ένας είναι ο δρόμος της σωτηρίας και όχι τα πολιτικά ψεύδη που χρησιμοποιούνται κατά καιρούς, αυτός θα κυβερνήσει για πολλά χρόνια.

Ο ελληνικός λαός βαρέθηκε τα ψέματα, τα λαμόγια και τους ψευτοπατριώτες. Τα πρώτα τα χόρτασε επί ΣΥΡΙΖΑ, τα δεύτερα τα βλέπει κάθε μέρα να κάνουν πλιάτσικο στη ρημαγμένη χώρα και τους τρίτους τους έχει ζήσει στο πετσί του από την μεταπολίτευση και μετά.

Ένας άνθρωπος που να αγαπάει τη χώρα του, να μπορεί να πει την αλήθεια αδιαφορώντας για το κόστος και που δεν βάζει το χέρι στο μέλι υπάρχει; Εμείς αυτό ακριβώς γράφαμε. Ότι η αστική δημοκρατία ψόφησε επειδή χάθηκαν αυτοί που θα βάλουν το χέρι τους στη φωτιά χωρίς να τους νικήσει ο λαϊκισμός.

Ας μην παρεξηγούνται λοιπόν όσοι βλέπουν το Antinews να αγωνιά για τη ΝΔ. Υπάρχουν βεβαίως οι αγνοί οπαδοί του κόμματος που θέλουν μια διαφορετική ΝΔ, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε για να είναι πάντα μέσα στα «συστήματα». Εμείς δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να υποκύψουμε, θα τα λέμε και θα τα γράφουμε ακόμη κι αν τους πονάει. Άλλωστε, η αλήθεια πονάει. Και η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ αυτή τη στιγμή οδεύει προς την εξουσία χωρίς να έχει αλλάξει σε τίποτε από το κακό παρελθόν της. Κι αν αυτό της δώσει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι κατ' ανάγκη καλό. Σημασία έχει να εξαφανίσει την ψευτοαριστερά του Τσίπρα και να κάνει καλό στην πατρίδα.

Άμα είναι να ξαναζήσουμε τα ίδια αρρωστημένα πράγματα που ζήσαμε και την περίοδο 2012-2014 καήκαμε.

Όσο για εκείνους που βλέπουν τη ΝΔ σαν «ευκαιρία» για να ξαναβγούν από τα λαγούμια τους και να βγάλουν μερικά ακόμη εκατομμύρια, τι να πούμε; Αν κι αυτή τη φορά επικρατήσουν τότε ούτε η ΝΔ ούτε η χώρα έχουν ελπίδα σωτηρίας.

Antinews
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "H αλήθεια πονάει!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator