Ό,τι κι αν κάνει το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

0



Φουντώνουν ώρα με την ώρα οι φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει κίνηση εντυπωσιασμού με αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αμέσως μόλις το ΣτΕ (αν και εφόσον) κρίνει το νόμο Παππά αντισυνταγματικό. Ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση μετατρέποντας το πολιτικό τοπίο και τη Βουλή σε αρένα, θέλοντας έτσι κι αλλιώς να συσπειρώσει το διαλυμένο κόμμα του και να αφαιρέσει από τη ΝΔ την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η υπόθεση των αδειών πιθανότατα να είναι ο καταλύτης ραγδαίων εξελίξεων, άλλωστε ο εκνευρισμός που δείχνουν στην κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες είναι εμφανής. Όπου βρεθούν κι όπου σταθούν δείχνουν να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι οι... δικαστές στην Αθήνα δεν θα επιτρέψουν το έκτρωμα, εκτός κι αν μέχρι την τελευταία στιγμή παιχτεί κανένα βρόμικο παιχνίδι.

Ίσως γι' αυτό να έχει αναβληθεί και ο ανασχηματισμός που ήταν να γίνει τη Δευτέρα ή σήμερα. Αύριο είναι εξαιρετικά απίθανο να γίνει λόγω της απουσίας του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οπότε πάει για την επόμενη εβδομάδα.

Αν αύριο το βράδυ οι δικαστές πετάξουν στα μούτρα του Παππά το νόμο του (άμεσα ή με έμμεσες αναφορές) τότε αλλάζουν πολλά. Ο εκνευρισμένος και... κουρασμένος Αλέξης ίσως να θελήσει να «ρεφάρει» τη δεινή του ήττα με ένα αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Σιγά τ' αυγά θα πει κανείς. Ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι είναι αφού το μόνο που θέλει ο Τσίπρας είναι να συσπειρώσει τους βουλευτές του και τους οπαδούς του. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διάλυση της σχέσης του κόμματος με την κοινωνία, ακόμη και με τους φανατικούς αριστερούς που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά. Ένα σόου στη Βουλή και η ψήφος από τους Συριζαίους βουλευτές και τους ψεκασμένους δεν θα είχε άλλο νόημα παρά να δείξει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει αρραγής. Ειδικά μετά το «αντάρτικο» Σκουρλέτη και την εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση των «53».

Με την ψήφο εμπιστοσύνης, επίσης, ο Τσίπρας ενδεχομένως να θέλει να προλάβει μια αντίστοιχη πρόταση από τη ΝΔ αλλά και να μαζέψει στο «μαντρί» όλους τους διαφωνούντες, πριν προλάβουν να γκρινιάξουν για την μη αξιοποίησή τους στον ανασχηματισμό.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κινήσεις πανικού. Όπως στο γνωστό έργο «panic room» όπου οι κινήσεις είναι σπασμωδικές, έτσι και ο Τσίπρας αισθάνεται ότι πνίγεται στο Μαξίμου και αναζητά διεξόδους, τρύπες για να πάρει ανάσα.

Το έχουν κάνει κι άλλοι στο παρελθόν. Όταν το ποτάμι κυλάει δεν γυρίζει πίσω. Ό,τι κι αν κάνει ο Τσίπρας, όσους λαγούς κι αν τραβήξει από το καπέλο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ό,τι κι αν κάνει το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator