Αποφασίζει και διατάζει! Με εντολή Τσίπρα έγινε νέα ψηφοφορία και άλλαξε απόφαση του συνεδρίου

0«Μπάχαλο» χθες αργά το βράδυ στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παρεμβαίνει και να αλλάζει επί της ουσίας ψηφισμένη απόφαση του Συνεδρίου.
Πιο συγκεκριμένα, αρχικά οι σύνεδροι ψήφισαν, με μεγάλη πλειοψηφία, την τροπολογία που προέβλεπε ότι μόνο 25% μελών της νέας κεντρικής επιτροπής  μπορούν να προέρχονται από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα. Η διάταξη αυτή αποσκοπούσε στο να αναδειχθούν νέα κομματικά στελέχη, που θα μπορούν να αφιερωθούν στο κόμμα και να μην μονοπωλούν τις κομματικές θέσεις τα επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άλλωστε ασχολούνται με τα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Με τη ρύθμιση αυτή στη νέα κεντρική επιτροπή των 151 μελών, μόνο 38 μέλη θα προέρχονταν από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα!

Ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας παρενέβη και ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου, φανερά ενοχλημένος απευθύνθηκε προς το σώμα: «Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου» και ζήτησε να εξαιρεθούν από την ποσόστωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το 25% να αφορά μόνο σε κυβερνητικά στελέχη.

Μετά την αρχική αμηχανία συμφωνήθηκε να λάβουν το λόγο δύο στελέχη τουλάχιστον, από κάθε αντιμαχόμενη πλευρά για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των δύο απόψεων.

Τελικά σε επαναληπτική ψηφοφορία πέρασε η άποψη του κ. Τσίπρα για την εξαίρεση των βουλευτών από το 25%.

Γίνεται σαφές πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει… μεγάλη εμπιστοσύνη στα κομματικά στελέχη, αλλά στα κυβερνητικά τα οποία θέλει να έχει σε κυβέρνηση και κόμμα για να μπορεί να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση. Παράλληλα, είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα… αριστερό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλεται με αυτόν τον «άκομψο» τρόπο η θέληση του προέδρου, παραπέμποντας σε «σιδηρά» πειθαρχία.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 16, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποφασίζει και διατάζει! Με εντολή Τσίπρα έγινε νέα ψηφοφορία και άλλαξε απόφαση του συνεδρίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator