Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πελοπόννησος, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα πληγούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

0



Έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπει μέχρι την Τρίτη το πρωί (01/11) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε.

Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι -κατά τόπους ισχυρές- βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέχρι το βράδυ σήμερα θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος και οι νοτιότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Τη Δευτέρα από τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεαστούν η Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα οι νότιες Κυκλάδες και αργά το βράδυ οι νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως Κάσος, Κάρπαθος).

Η ΕΜΥ εκτιμά ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

Τρίτη 01-11-2016

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Τέταρτη 02-11-2016

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων στα νοτιοδυτικά, τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο νότιο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά, θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο.

Πέμπτη 03-11-2016

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές. Βαθμιαία ένταση των φαινομένων στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πελοπόννησος, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα πληγούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator