Τα λύματα της Κατοχής

0Οι πόλεμοι δεν γίνονται για το χρήμα. Ούτε για το πετρέλαιο και τις λοιπές πρώτες ύλες. Αυτά έπονται στην ιεράρχηση όσων αποφασίζουν την έναρξη του πυρός. Οι πόλεμοι γίνονται μόνο για τρεις λόγους: επιβίωση, ελευθερία, κυριαρχία.

Η επιδίωξη της απόκτησης ή της διεύρυνσης των τριών αξιών είναι σύμφυτη στο ανθρώπινο είδος και γι' αυτές δαπανάται τόσος κάματος, εκλύεται τόση ενέργεια και χύνεται αίμα αθώων. Από τούτες τις τρεις αξίες μόνο η μία συνδέεται με το υλικό μέρος του βίου: η επιβίωση. Οι άλλες δύο (ελευθερία και κυριαρχία) αφορούν κυρίως το πνεύμα.

Η Κατοχή του Μνημονίου δεν επιβλήθηκε στην Ελλάδα μόνο για τα χρήματα και τα ακίνητα. Αυτά θα μπορούσαν, όμως, να τα πάρουν και με άλλους τρόπους οι ξένοι επικυρίαρχοι. Η μνημονιακή προδοσία έγινε για να εκχωρηθεί η κυριαρχία και για να αναιρεθεί η ελευθερία των Ελλήνων - ας μην ξεχνάμε ότι ο εθνικός μας ύμνος προς την ελευθερία αναπέμπεται.

Το ελληνικό πνεύμα, διαχρονικά, είναι ο κεντρικός στόχος των εχθρών του Γένους μας.
Αυτό θέλουν να κάμψουν, να υποτάξουν, να ελέγξουν και να τσακίσουν.
Αυτό έχει εμποδίσει την κατρακύλα της ανθρωπότητας στη βαρβαρότητα της λατρείας της ύλης.
Αυτό πλήττεται και από τους αντιπάλους του Ελληνισμού και από τους ελληνόφωνους πράκτορές τους.

Οπως γράψαμε, οι Αθηναίοι πλέον ζουν με ψυχοφάρμακα. Αυτό απέδειξε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση «Environmental Science and Technology».

Στο σχετικό άρθρο αναφερόταν ότι «έπειτα από ανάλυση των αστικών λυμάτων, αποκαλύπτεται ότι την τελευταία πενταετία όλο και αυξάνονται τα κρούσματα κατάθλιψης, με αποτέλεσμα να έχει εκτοξευτεί η χρήση αντιψυχωσικών, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων! Οι μετρήσεις δείχνουν ανοδική τάση και στη χρήση ορισμένων ναρκωτικών, όπως οι μεθαμφεταμίνες και το ecstasy».

Αυτά, μάλλον, θέλει να αποφύγει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του ότι η χώρα του «κουράστηκε να λαμβάνει κατάλογο με υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί».

Πηγή "Δημοκρατία"

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα λύματα της Κατοχής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator