Ούτε γι’ αστείο... συγκυβέρνηση!

0



Μετά από την προχθεσινή κατάθεση του διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος άφησε αιχμές για τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης «δείχνοντας» τα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και τα εγκλήματα της κυβέρνησης Τσίπρα, φαίνεται ότι η πολιτική κατάσταση παίρνει ξανά φωτιά.

Και το λέμε όχι τόσο γιατί κάποιοι, προφανώς καραμανλικοί, επιτέθηκαν στον Στουρνάρα (άλλωστε έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν αρκεί να κοιτάνε και τον εαυτό τους στον καθρέφτη). Αλλά γιατί οι νέες εξελίξεις βάζουν ταφόπλακα σε όλους εκείνους που προωθούν την ιδέα της συγκυβέρνησης, κάποια στιγμή, και με αφορμή κάποιο εθνικό ή κρίσιμο θέμα. Εννοούμε όλους εκείνους που εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ευήκοα ώτα και να είναι «ανοικτός» σε σενάρια που λένε ότι αν η κυβέρνηση καταρρεύσει σύντομα να δώσει η ΝΔ χείρα βοηθείας. Θα θυμάστε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε «φωτογραφίσει» κάτι τέτοιο βάζοντας την «προβιά» της εθνικής συνεννόησης για τις δύσκολες στιγμές.

Υπάρχουν δε κι άλλοι βουλευτές και στελέχη που το σκέφτονται, παρά το εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή αλλά κυρίως μετά από τις καταγγελίες του Γ. Στουρνάρα για το ρόλο του Βαρουφάκη στην κατάρρευση της οικονομίας. Κι επειδή ο Βαρουφάκης είχε και πρωθυπουργό, δεν ήταν μόνος του για να του φορτώσουμε τα πάντα, είναι δεδομένο ότι για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και για τα υπόλοιπα κόμματα κανονικά όλοι αυτοί οι «δολοφόνοι» της χώρας θα έπρεπε να είναι persona non grata. Άραγε με ποιο ηθικό ανάστημα όλοι όσοι εισηγούνται συνεργασίες και οικουμενικές κυβερνήσεις το κάνουν αυτό; Πώς μπορεί Νεοδημοκράτης να σκέφτεται ότι θα μπορούσε να καθίσει στο ίδιο υπουργικό τραπέζι με τον Φίλη, τον Σκουρλέτη ή τον Μπαλτά;

Θα πει κανείς: «Εδώ κάθισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κι έκανε κυβέρνηση επί 2,5 χρόνια. Εδώ είναι σε συγκυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ψεκασμένο, γιατί να μη δούμε κι άλλα... ετερόκλητα σχήματα»; Όχι, η χείρα βοηθείας από ένα αστικό, προοδευτικό, πατριωτικό κόμμα όπως είναι η ΝΔ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δοθεί. Ποτέ και πουθενά.

Η κυβέρνηση διαλύεται και μαζί διαλύει την Ελλάδα. Δεν του βγαίνει τίποτε του Τσίπρα και καταρρέει, όμηρος των λαθών του και των ιδεοληψιών του. Γιατί λοιπόν κάποιοι σκέφτονται ότι πρέπει να τον σώσουν ενώ πνίγεται;

Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και έχει κάποιους κανόνες. Η κυβέρνηση κυβερνά και η αντιπολίτευση ασκεί κριτική. Αν γίνει το αντίθετο πρόκειται για... εκτροπή. Αυτό που μπορεί να κάνει η ΝΔ είναι να την τσακίζει κάθε μέρα, να αποκαλύπτει σκάνδαλα, να μην αφήνει σε χλωρό κλαρί, να στηρίξει προτάσεις για ειδικά δικαστήρια, να απαιτήσει όταν πρέπει εκλογές. Δεν έχει καμιά δουλειά κανένας από τη ΝΔ να ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Πρέπει να πάει με τη λογική της αυτοδυναμίας κι όχι με τη λογική της χαλαρής, ερμαφρόδιτης αντιπολίτευσης που συστήνουν κάποιοι από το καραμανλικό μπλοκ και ίσως το σκέφτονται κάποιοι άλλοι στην Πειραιώς.

Συμπέρασμα: Η ΝΔ δεν έχει καμιά δουλειά να ακούει όλους εκείνους που συνεχίζουν ακόμη και τώρα να θεωρούν «καλό και ικανό παιδί» τον Τσίπρα. Ένας άχρηστος, ολετήρας της πατρίδας είναι κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 31, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ούτε γι’ αστείο... συγκυβέρνηση!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator