Άσκηση υπομονής: Μάθε πως θα ζεις με τους ηλίθιους

0



Διαλογισμός, περισυλλογή και άλλα ηρεμιστικά, που δυστυχώς δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Κοινώς περαστικά μας!

Πόσες φορές φαντασιώθηκες ένα κόσμο που ο καθένας θα έκανε τη δουλειά του; Άσχετοι δε θα έμπλεκαν στα πόδια σου και ο καθένας θα καθόταν στο πάγκο του χωρίς καν να σφυρίξει ο διαιτητής; Πολλές να φανταστώ… Πόσες φορές μπήκες στον πειρασμό να ενδώσεις και να προσπαθήσεις να τους δώσεις ένα μάθημα ή και ακόμα να θυμώσεις και να χαλάσεις μια ημέρα για έναν ή πολλούς, που απλά δεν μπορούν να κατανοήσουν τα βασικά;

Σταμάτα να απελπίζεσαι και να χαλάς την κάθε ωραία ή άσχημη ημέρα σου. Η βλακεία είναι αήττητη και το έχουν πει πολλοί πριν από εμένα και εσένα αυτό. Αυτή τη φορά δε θα διαβάσεις ένα κείμενο χιλίων και λέξεων, που θα αναλύσει την μάστιγα αυτού του κόσμου, που λέγεται βλακεία. Αυτή τη φορά θα μάθουμε να κάνουμε ασκήσεις ηρεμίας, γιατί σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε μόνο ο διαλογισμός θα μας σώσει. Πριν αρχίζεις να σκέφτεσαι γυμναστικές κούραση, ιδρώτα, κολάν και λοιπά κουραστικά είδη, θα σου πρότεινα να χαλαρώσεις, αυτό εξάλλου είναι και το νόημα της άσκησης αυτής. Δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάποια σωματική άσκηση, παρά μόνο διανοητική.

Εάν θες να ζεις την κάθε σου στιγμή όσο πιο ανενόχλητος μπορείς από τη βλακεία που εξαπολύεται από παντού, σπίτι, δουλειά, φίλοι κτλ δεν έχεις παρά να κλείσεις τα μάτια και τα αυτιά σου και να ζήσεις στον παραμυθένιο κόσμο, που θα ήθελες να ζούσες. Ονειρέψου ένα τοπίο, που θα ήθελες να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Βάλε τα αγαπημένα σου άτομα μέσα και ταξίδεψε. Μήπως αισθάνεσαι ήδη καλύτερα; Όχι φυσικά και δίκιο έχεις! Γιατί η βλακεία δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις ούτε εδώ πέρα, σε αυτό το παραμυθένιο τοπίο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ούτε ένα λεπτό στη φαντασία σου.

Όταν αυτός ο κόσμος θα καταλάβει πως ο καθένας έχει έρθει για ένα σκοπό, όταν θα κατανοήσουν πως δεν είμαστε όλοι για όλα και οι διάνοιες ανήκουν στο 1%, που δεν το παραδέχονται ούτε οι ίδιοι, τότε υπάρχουν ελπίδες γι’ αυτό τον κόσμο. Όμως μην ελπίζεις… γιατί αυτό δε θα γίνει ακόμα!

5 κλασσικοί λόγοι για να μην ασχοληθείς:

Μην αναλωθείς σε συζητήσεις και τσακωμούς μαζί τους, θα σε νικήσουν λόγω εμπειρίας.

Μην προσπαθήσεις να τους βάλεις μυαλό, νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από εσένα.

Την κατηγορία κουτοπονηριάς, μην την αγγίξεις καν! Είναι επικίνδυνοι και θα σε εκνευρίσουν περισσότερο. Είναι να παίζουμε με αυτά;

Προσπάθησε να μην τους βάζεις στο οπτικό σου πεδίο, αρκεί μια ματιά για να σε συγχύσει.

Το «πραγματικό» αποτέλεσμα πάντα είναι αυτό που μετράει. Άφησε τους να γίνονται ρήτορες για τα αυτιά τους και μόνο…

Υ.Γ: Μάθε να ζεις με τους ηλίθιους, εδώ έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι είναι χρήσιμοι… Μπορείς και εσύ να τα καταφέρεις!
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άσκηση υπομονής: Μάθε πως θα ζεις με τους ηλίθιους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator