Με παραμύθια της Χαλιμάς... εγκαταλείπουν την εξουσία

0



Θέμα ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Σήμερα θα εκλεγεί η νέα πολιτική γραμματεία και ο νέος… παλιός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας. Αμέσως θα αρχίσουν να σβήνουν και να γράφουν τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Αν δεν «τσακίσει» κάτι τότε ο ανασχηματισμός θα γίνει Δευτέρα ή Τρίτη καθώς την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Άρα αν είναι να τους ορκίσει θα το κάνει το επόμενο 48ωρο. Αν δεν γίνει τότε ο ανασχηματισμός πάει για μετά το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Όχι ότι μας νοιάζει ιδιαίτερα ποιοι θα κυβερνήσουν για τους επόμενους λίγους μήνες. Σαν κυβέρνηση που θα προετοιμάσει τις εκλογές είναι αυτή που θα ανακοινωθεί και δεν έχει μεγάλη σημασία η σύνθεσή της.

Όμως, οι πληροφορίες λένε ότι θα σημαδευτεί από δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι θα επρόκειτο για κυβέρνηση… Ταλιμπάν και το δεύτερο ότι θα έχει τα στοιχεία της διεύρυνσης.

Το πρώτο σημαίνει ότι οι υπουργοί θα είναι έτοιμοι για όλα, σκληροί και με ατζέντα προεκλογική, δηλαδή συγκρουσιακή. Το δεύτερο ότι θα έρθει ο μπάρμπα Φώτης και ορισμένοι ακόμη για να δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα απομονωμένο κόμμα, αποκομμένο από την κοινωνία, αλλά μπορεί και διευρύνει τους ορίζοντές του.

Όλοι μαζί θα στήσουν το νέο προεκλογικό αφήγημα του κ. Τσίπρα. Αυτή τη φορά δεν θα είναι το ίδιο με πέρυσι, όταν έλεγαν «μας ψήφισε ο λαός, επικρότησε το Μνημόνιο, μπορούμε να το εφαρμόσουμε καλύτερα αλλά και να το αλλάξουμε». Αυτές οι μπαρούφες κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Η περίφημη διαπραγμάτευση της Αριστεράς είναι ο εφιάλτης για κάθε Έλληνα. Όποτε γίνεται διαπραγμάτευση οι πολίτες τρέχουν να κρυφτούν.

Το νέο αφήγημα που θα πουλήσει ο Τσίπρας λέγεται «συμμαχία του κακού» απέναντι στους καλούς. Θα είναι η προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος ότι υπάρχει μια Ιερή Συμμαχία με… Μέτερνιχ τον Σόιμπλε και μέλη την εγχώρια τρόικα που πάνε κόντρα σ’ αυτό το «καλό παιδί» τον Αλέξη, ο οποίος αγωνίζεται για την Ελλάδα.

Ας ρίξει κανείς μια ματιά στην Αυγή του Σαββάτου καθώς και στα φιλοκυβερνητικά sites. Θα καταλάβει πολλά για τη γραμμή που έχει δώσει το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και τα παπαγαλάκια που τρώνε κανναβούρι κάθε πρωί με τον Παππά και τη Γεροβασίλη.

Γράφει η Αυγή ή όπως είναι πιο γνωστή… το ΦΕΚ της κυβέρνησης: «Τα ρέστα της για να βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο η κυβέρνηση, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει δυσβάσταχτο κόστος για τη χώρα, δίνει η Ν.Δ. Μετά το μέτωπο με το σύστημα της διαπλοκής για να ναυαγήσει ο νόμος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αναθερμαίνει εκ νέου το παλαιό μέτωπο με τους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης προσδοκώντας κάποιο «ατύχημα» στη διαπραγμάτευση για απομείωση του χρέους ή στη διαχείριση του προσφυγικού. Ως προς το πρώτο, την ώρα που ο πρωθυπουργός έθετε το ζήτημα σε Ολάντ και Μέρκελ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μ. Λαζαρίδης εκτιμούσε ότι «ο Τσίπρας κοροϊδεύει» και αμφισβητούσε την «αξιοπιστία» της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί. Ως προς το δεύτερο, την ώρα που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρέωνε στην Ελλάδα τη διαφαινόμενη αποτυχία διαχείρισης του προσφυγικού, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεγε να απουσιάζει και να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, από το MEΚ Παιανίας, με τους κουκουλοφόρους και τις «μολότοφ».

Καταλάβατε που το πάνε; Αν όχι διαβάστε τι λέει το site the faq που είναι σημαία του Παππά. Γράφει λοιπόν για αποκλειστικές πληροφορίες που έχει από δύο κέντρα του εξωτερικού για «σχέδιο Σόιμπλε μαζί με την ντόπια αντιπολίτευση για να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα με αντικατάσταση της κυβέρνησης Τσίπρα κατ’ αρχάς και αναρρίχηση στη συνέχεια της αντιπολίτευσης στην διακυβέρνηση της χώρας με σκοπό την πιστή εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας “άνευ όρων” και κυρίως με επαναφορά στην γραμμή Σαμαρά-Στουρνάρα το 2014, ότι δηλαδή “το χρέος είναι βιώσιμο” και άρα ΔΕΝ χρειάζεται καμία αναδιάρθρωση ή παρέμβαση …».

Αυτά γράφουν και για να το κάνουμε λιανά πουλάνε στον κόσμο την εξής παραμύθα: «Ο Σόιμπλε συμμάχησε με τον Μητσοτάκη, τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα και κάποια άγνωστα κέντρα στην Ελλάδα για να ρίξουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση η οποία δεν παραδίδεται άνευ όρων. Η συμμαχία αυτή έχει ως στόχο να επαναφέρει τη ΝΔ στην κυβέρνηση στη γραμμή του 2014».

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε σύντροφοι. Το παραμύθι δεν έχει δράκους. Ας το πουν αυτό και στον φίλο του Τσίπρα τον Κουρή που βλέπει διάφορες συνωμοσίες για «να ρίξουν τον Αλέξη».

Αν ήταν να επαναφέρουν τη γραμμή του 2014 γιατί έριξαν τον Σαμαρά κι έφεραν τον Τσίπρα; Όμως, είναι πολύ πιο εύκολο να χρεώνεις την αποτυχία και την καταστροφή της χώρας στον Σόιμπλε και σε αόρατους εσωτερικούς εχθρούς, παρά να κάνεις την αυτοκριτική σου και το αυτομαστίγωμά σου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική εκστρατεία, όποτε ξεκινήσει αυτή, θα πορευτεί με το παραπάνω αφήγημα με σκοπό να ρίξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων. Η εύκολη συνταγή για να αλλάξει γνώμη ο λαός και να συνεχίσει να στηρίζει τον Τσίπρα είναι να ρίξει όλο το φταίξιμο σ’ αυτές τις αόρατες συμμαχίες που άλλη δουλειά δεν έχουν παρά μόνο να θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα. Σιγά τον μεγάλο ηγέτη, σιγά που θα χάσει η χώρα ένα ακόμη… asset. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ψεκασμένων δεν θα πέσει από κανέναν εξωγενή παράγοντα. Θα πέσει επειδή είναι ανίκανη να κυβερνήσει. Επειδή έφερε τη χώρα σε αδιέξοδο και εγκλωβίστηκε και η ίδια σε ανόητες ιδεοληψίες. Και στην οικονομία, με τη συνεχή επίκληση του χρέους, όταν το βασικότερο για την Ελλάδα είναι να κάνει μεταρρυθμίσεις και να γίνει ανταγωνιστική.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με παραμύθια της Χαλιμάς... εγκαταλείπουν την εξουσία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator