Στην Ελλάδα της Αριστεράς... με εργαζόμενους είλωτες

0



O λαλίστατος κομμουνιστής Κατρούγκαλος έχει σιωπήσει. Ο επαναστάτης Τσίπρας προσπαθεί να «πολιορκήσει» τη Μέρκελ και δεν έχει χρόνο.

Ο παπατζής ασχολείται με τις τηλεοπτικές άδειες και ο Σκουρλέτης κοιτάζει να δει πώς κατάφερε να ξεπουλάει τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ και ταυτόχρονα να διατηρεί το… αριστερό του προφίλ.

Ο Τσακαλώτος δεν ασχολείται με τα ποταπά αυτά πράγματα, χάνει το χρόνο του στο να επενδύει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Ο Σταθάκης πίνει τα ουζάκια του και ο Κοτζιάς τρέμει μη βγάλουν καμιά ανακοίνωση οι Τούρκοι και δεν ξέρει που να κρυφτεί. Ο δε Δραγασάκης ασχολείται με το πώς θα συκοφαντήσει τον Στουρνάρα γιατί άλλωστε δεν έχει και τίποτε άλλο να κάνει στην κυβέρνηση. Συνταξιούχος αντιπρόεδρος παίζων πρέφα με τα του μπάρμπα Αλέκου.

Περιμέναμε κάποια ανάρτηση στο FB από τον Καρανίκα, αλλά τίποτε, η Μενεγάκη του έχει ρημάξει τη ζωή.

Κι όμως, το θέμα που βγήκε τις προηγούμενες ημέρες είναι αυτό που λέμε… ταμάμ αριστερό. Ξεχάσαμε πλέον τη γενιά των 500 ευρώ και πέσαμε στη γενιά των 100, 200 ή 300 το πολύ ευρώ κι αυτά μεικτά.

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μια δουλίτσα και παίρνουν 100 ή 200 ευρώ το μήνα. Εργάζονται 6, 8 ή και περισσότερες ώρες μόνο και μόνο για να λένε ότι βγάζουν κάποια χρήματα να πάρουν ψωμί. Και τα στοιχεία αυτά δεν τα δίνει η ΝΔ, του υπουργείου Εργασίας είναι. Πάνω από 6 στις 10 προσλήψεις που γίνονται είναι με μερική ή εκ περιτροπής εργασία. Ο μόνιμος μισθός χάνεται και οι αμοιβές που δίνουν στην αγορά είναι τα παραπάνω εξωφρενικά και εξευτελιστικά ποσά.

Κι όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα της αριστεράς που κυβερνά σχεδόν 20 μήνες. Όλοι αυτοί που κάποτε φώναζαν ότι η κακή δεξιά έχει δημιουργήσει τη γενιά των 500 τώρα έχουν σιωπήσει. Δε λένε τίποτε για το χάλι, για τον εργασιακό μεσαίωνα. Αυτοί που έλεγαν ότι ο κατώτατος μισθός θα είναι 751 ευρώ. Αυτοί που υπόσχονταν 13η και 14η σύνταξη και με τις περικοπές που έχουν κάνει, χάθηκε και η 12η σύνταξη.

Μα που είναι η αριστερή σας ευαισθησία κύριοι της κυβέρνησης; Κύριε Πανούλη, εσείς που μεγαλώσατε σαν πριγκιπόπουλο μπορείτε να μας πείτε πόσες ημέρες περνάτε με 200 ευρώ; Ή καλύτερα πόσες ώρες;

Εσείς οι πλούσιοι αριστεροί του Κολωνακίου και της Εκάλης μήπως να μας πείτε αν το μηνιάτικο των χιλιάδων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα σας φτάνει για τα… πούρα της εβδομάδας; Εσείς άραγε πόσα χαλάτε για μανικιούρ – πεντικιούρ της συζύγου σας;

Θα φανούν λαϊκίστικα όλα αυτά, όμως, μήπως δεν είναι η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα; Μήπως και η Αριστερά δεν έχει ευθύνη για το χάος που επικρατεί; Και τι κάνει γι’ αυτό; Γεμίσει το Δημόσιο με Καρανίκες και αφήνει τον ιδιωτικό τομέα ανεξέλεγκτο και τους εργαζόμενους βορά στα νύχια των εργοδοτών. Κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν πράγματι περισσότερα. Όμως οι περισσότεροι εκμεταλλεύονται την κρίση και μεταμορφώνουν τους εργαζόμενους σε είλωτες. Ακούει κανείς στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου; Σας φωνάζει η γενιά των 100 ευρώ η οποία σύντομα δεν θα φωνάζει μόνο. Θα χειροδικεί κιόλας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στην Ελλάδα της Αριστεράς... με εργαζόμενους είλωτες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator