Τίναξε τη μπάνκα στον αέρα ο Στουρνάρας

0



Τίναξε τη μπάνκα στον αέρα ο Γιάννης Στουρνάρας από τη Βουλή και μάλλον το μετάνιωσαν κάποιοι που τον κάλεσαν να καταθέσει. Δεν μιλάμε για τις αθλιότητες του Κασιδιάρη και του Νικολόπουλου. Οι άνθρωποι έχουν... ψυχολογικά προβλήματα και όχι μόνο ο Προβόπουλος όπως είπε και ο διοικητής της ΤτΕ.

Και μια και μιλάμε για Νικολόπουλο μια απορία. Είπε στον κ. Στουρνάρα ότι έχει λίστα με όσους τον συναντούν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τι εννοεί ο βουλευτής; Ότι παρακολουθεί τον διοικητή; Γιατί οι συναντήσεις δεν δημοσιοποιούνται, δεν είναι κανένα δελτίο τύπου που να λέει ότι βλέπει εκείνους και τους άλλους. Άρα τι συμβαίνει; Υπάρχει... κοριός στην ΤτΕ; Ας το ψάξει ο εισαγγελέας.

Εν πάση περιπτώσει καλύτερα να μιλάμε για τις βόμβες που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, της κυβέρνησης Τσίπρα και ειδικά της περιόδου της βαρουφάκειας αφασίας. Η καταγγελία δε που έκανε ότι πήγαινε ο Βαρουφάκης στην Ευρώπη και τους έλεγε ότι «είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας» είναι εξαιρετικά σοβαρή και δείχνει ότι αυτοί οι άθλιοι που έλεγαν ότι διαπραγματεύονται ουσιαστικά υπέσκαπταν το μέλλον της χώρας. Όταν ένας υπουργός Οικονομικών πηγαίνει στους δανειστές και τους λέει «χρεοκοπήσαμε» τι θα κάνουν αυτοί; Θα τον αγκαλιάσουν ή θα τραβήξουν εντελώς το σχοινί και θα μας τελειώσουν;

Πρόκειται για έγκλημα του κ. Βαρουφάκη και της κυβέρνησης το οποίο δεν διορθώνεται με συγγνώμες και πολύ περισσότερο με λήθη. Δεν ξεχνάμε ποιοι μας έφεραν εδώ.

Ο κ. Στουρνάρας μας θύμισε επίσης ότι το 2010 η οικονομία ήδη είχε εκτροχιαστεί. «Το κύριο αίτιο της κρίσης δεν είναι η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά η δημοσιονομική κρίση ετών 2008-2010 που οδήγησε τη χώρα σε κρίση χρέους» είπε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ λίγο αργότερα ανέφερε ότι η Ελλάδα βρέθηκε στα όρια της καταστροφής και διασώθηκε έπειτα από τις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων από το 2010 και μετά.

Κι αυτό δεν είναι εύσημα για τον Γιωργάκη Παπανδρέου που επίσης τα έκανε θάλασσα.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το σημείο εκείνο για τον Προβόπουλο και την βαριά είναι η αλήθεια έκφραση ότι μπορεί να έχει ψυχολογικά προβλήματα.

Όμως ο πρώην διοικητής της ΤτΕ μπορεί να μην έχει ψυχολογικά έχει όμως κόμπλεξ γιατί δεν τον επέλεξαν για δεύτερη θητεία. Επίσης παρουσιάζεται ως μόνιμος εν δυνάμει οικουμενικός πρωθυπουργός κι ως μεγάλος τραπεζικός παράγοντας. Δεν έχει απολογηθεί ποτέ, όμως, για τις ευθύνες του σχετικά με την Proton Bank και τον Λαυρεντιάδη. Ούτε για το ότι άφησε την Αττικής να γίνει ξέφραγο αμπέλι. «Μπορούσε να καθαρίσει την τράπεζα αλλά δεν το έκανε. Εγώ το έκανα μόνος μου...» είπε ο Στουρνάρας αφήνοντας αιχμές για αμέλεια του κ. Προβόπουλου.

Όσο για το αριστερό σκάνδαλο της ΣΥΡΙΖΑ Bank που πήγε να στηθεί, δηλαδή την χρηματοδότηση του Καλογρίτσα για να γίνει καναλάρχης είπε: «Εμείς δεν βλέπουμε Καλογρίτσα αλλά ομίλους πχ Τοξότης, από εκεί και πέρα το πόρισμα ανέδειξε ορισμένες αδυναμίες της τράπεζας και η νομική υπηρεσία είπε να πάει εισαγγελέας λόγω της ζημιάς από υποτιμολόγηση δανείου, και του κ. Καλογρίτσα αλλά όχι μόνο αυτού. Το 61% του χαρτοφυλακίου της τράπεζας υποτιμολογείται κυρίως για δάνεια επιχειρηματικά και σε κατασκευαστικές. Δεν ακολούθησε το σύστημα τιμολόγησης. Έδιναν επιτόκιο χαμηλό σε εταιρίες σαν να ήταν η Microsoft».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τίναξε τη μπάνκα στον αέρα ο Στουρνάρας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator